• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

düşeyara ve etopla fonksiyonunu birlikte kullanamama

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007/2010 Tükçe
selam arkadaşlar.

foruma pek mesaj yazmıyorum. İstediğim konuyla ilgili araştırma yaparak uygun fonksiyon ve makroları kullanıyor ve zamanla bende excel bilgimi geliştiriyorum.

ancak bu defa soru sorma ihtiyacım oldu. konuyla ilgili araştırma yaptım, işimi görecek fonksiyonlarıda buldum ama iki fonksiyonu birlikte kullanamadım. ekteki dosyayı inceleyip ne yapabileceğim konusunda yardımcı olursanız sevinirim.

aslında dosyanın içine neye ihtiyacım olduğunu yazdım ama, aramalarda çıkar diye birde buraya yazayım.sorum söyle;

C2 hücresindeki değeri A sütunundaki hücrelerin içerisinde arayıp, içerisinde aynı değer olan hücrelerin karşısındaki değerleri toplamak istiyorum.

şimdiden teşekkürler.

Ekli dosyalar

Merhaba,
Burada 32 hücre içinde varsa mı? Yoksa belli bir ölçüte göre varsa mı?
Örneğin 4 için toplama yapıldığında, 4 nereye bakılacak birinci (.) noktadan sonra mı? Fark etmez nerede olursa mı?
Kod:
=+ETOPLA(A:A;"*"&C2&"*";B:B)

Size tavsiyem bölge isimleri üzerinde işlem yapmanız.
Kod:
=+ETOPLA(A:A;"*"&D2&"*";B:B)

teşekkürler Sayın Mahir.

Bu kadar hızlı cevap verdiğiniz ve çözüm ürettiğiniz için teşekkür ederim.

Evet haklısınız bölgeye göre işlem yapmak da bir çözümdür. Ancak sütunlardaki hücreler içindeki değerlerin bazılarında harf değişikliği olduğundan (örneğin i yerine ı, ş yerine s gibi) veya aranan sütun içerisindeki bölge isminin yanında fazladan değer olduğundan ( örneğin belediyesi)değerler birbirini karşılamıyor. o yüzden kodlara göre fonksiyonun benzer değerler içinde çalışması daha uygun olur diye düşündüğüm için, koda göre fonksiyonun çalışmasını istemiştim.

evet fonksiyonun hangi veriyi aradığı konusunda haklısınız. hücre içindeki aranan kod değerinin çift olduğu kısmına ben de dikkat etmedim. fonksiyonun değerinin birinci noktadan (.) sonraki kod değerine bakması gerekir. Yani birinci nokta ile ikinci nokta arasındaki değer olmalı.

Bu duruma göre bir fonksiyon varsa değerlendirirseniz sevinirim. Yoksa da canınız sağolsun.

Tekrar teşekkür ederim.

Geri