• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Düşeyara ve Eğer'i beraber kullanma

Excel Vers. ve Dili
microsoft office excel 2007
merhaba arkadaşlar.

elimde iki tablo var. 1. tabloda düşeyara ile verileri sıraladım. ancak esas olarak 2. tabloda yalnızca 1 temmuzda(a sütununda) a değerine (b sütununda) sahip olanları 1. tabloda aşağıdaki düşeyaraya göre sıralamam gerek.

1. tabloda kullandığım formül aşağıdaki gibi,

=DÜŞEYARA(G3976;'[1-31 TEMMUZ X LİSTESİ 20082015.xlsx]dış'!A$2:P$8078;14;1)/1000

ama bu işlemi 2. tabloda sadece 1 temmuzda a değerine sahip olanlar için yapmasını istiyorum.

eğerle denedim yapamadım.

=EĞER('[1-31 X LİSTESİ 20082015.xlsx]dış'!$A$2:$A$8089="01.07.2015";1;0)*((DÜŞEYARA(G3975;'[1-31 X LİSTESİ 20082015.xlsx]dış'!A$2:P$8078;14;1))/1000)

sonucu hep 0 veriyor.

başka bir formül kullanmam gerek belki de...

yardımcı olursanız sevinirim. umarım düzgün anlatabilmişimdir.

Merhaba.
ALTIN ÜYELİK olmadığına göre; örnek belgenizi burası veya burası gibi bir paylaşım sitesine yükleyip,
oradan alacağınız erişim bağlantısını burada paylaşırsanız daha çabuk ve net cevap alacağınızı düşünüyorum.

Merhabalar,
Ömer Bey'in verdiği örneğe alternatif olarak;
tablo2 D2 hücresine;
Kod:
=DÜŞEYARA([@tarih]&[@kod];EĞER({1;0};
  Tablo1[tarih]&Tablo1[kod];Tablo1[ağırlık]);2;)
[COLOR="Blue"]Formül dizi formülüdür.CTRL+SHIFT+ENTER ile tamamlayınız.[/COLOR]

Son düzenleme:
Merhabalar,
Ömer Bey'in verdiği örneğe alternatif olarak;
tablo2 D2 hücresine;
Kod:
=DÜŞEYARA([@tarih]&[@kod];EĞER({1;0};
  Tablo1[tarih]&Tablo1[kod];Tablo1[ağırlık]);2;)
[COLOR="Blue"]Formül dizi formülüdür.CTRL+SHIFT+ENTER ile tamamlayınız.[/COLOR]

merhaba, yanıtınız için teşekkür ederim. Ömer beyin örneğini göremedim sayfada.:???:
ama sizin verdiğiniz kodu denedim. "geçersiz ad" hatası veriyor. ne yapmam gerek?

Sayın Begumdebegum,
Ömer Bey'in verdiği örneğe alternatif olarak
Ömer Bey'e nezaketen yazmıştım. Verdiği yerine vereceği olacaktı.

Dediğimi yaparsanız doğru sonucu alırsınız. (soruyu doğdu anladıysam)
Dosya ekleme imkanım yok. Diğer Arkadaşlar konuyla ilgileneceklerdir.

Son düzenleme:
Merhaba.
Sayın bzace'nin verdiği formülü aşağıdaki gibi (hata değeri döndürmesini engellemek için formülü EĞERHATA işlevi içerisine aldım) tablo2 sayfası D2 hücresine uygulayın.
Formülü hücreye yapıştırdıktan sonra doğrudan ENTER tuşuna DEĞİL CTRL+SHİFT+ENTER tuşlarına birlikte basarak uyglayınız (Sayın bzace de belirtmiş zaten).
Doğru uyguladığınızı formülün başına ve sonuna eklenen { } şeklinde köşeli parantezden anlayabilirsiniz)
Kod:
=EĞERHATA(DÜŞEYARA([@tarih]&[@kod];EĞER({1;0};Tablo1[tarih]&Tablo1[kod];Tablo1[ağırlık]);2;);"")
Ofis programınızın versiyonundan dolayı AD hatası alırsanız aynı şekilde aşağıdaki formülü kullanın.
Kod:
=EĞER(EHATALIYSA(DÜŞEYARA([@tarih]&[@kod];EĞER({1;0};Tablo1[tarih]&Tablo1[kod];Tablo1[ağırlık]);2;));"";DÜŞEYARA([@tarih]&[@kod];EĞER({1;0};Tablo1[tarih]&Tablo1[kod];Tablo1[ağırlık]);2;))
Eyvallah Sayın bzace :)

Son düzenleme:
Geri