• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Düşeyara ve değer atama

Excel Vers. ve Dili
2010 Türkçe
Merhaba Arkadaşlar,

Ekte olan dosya içerisinde bazı sorunlarım var ve yapamadım bu konular hakkında yardımcı olursanız sevinirim.

"Düşeyara" formülünü "Temel Veriler" sayfasında bir aşağı satıra kopyaladığımda tam çalışmamaktadır. 400000 ile başlayan kodlarda sorun yok 200000 başlayan kodlarda da sorun yok, her grup kendi içerisinde sorun yok ama baştan sona kadar formülü kopyalayıp "Malzeme Kodu" girmek istediğimde karşılık değerine atama yapmıyor.

Diğer bir sorum ise, "Mip" sayfasında, N sütununda 0 yazdığında M sütünu e olmasını N sütünunda 30 yazdıüında M sütünunda f yazmasını istiyorum ama bir türlü yapamadım.

Teşekkürler.

Ekli dosyalar

Merhaba,

Aralığı sabitlemediğiniz için istediğiniz sonuçları alamıyorsunuz.

Kod:
=DÜŞEYARA(B5;'Ürün Ağacı'![COLOR=red]$[/COLOR]A[COLOR=red]$[/COLOR]2:[COLOR=red]$[/COLOR]J[COLOR=red]$[/COLOR]23;3;YANLIŞ)

İlaveler kırmızı ile işaretli.

Mip sayfası için;

=EĞER(N7=0;"e";EĞER(N7=30;"f";""))

.

Aylık Kdv Kontrolu için ..muavinleri excele atıp ..mükerrer kayıt olup olmadığını kontrol etmek için bir förmül.lazım..

Yardımınız için teşekkür ederim Ömer Bey, dediğiniz gibi düzelttiğim zaman sorun giderildi.

Mahsuru yoksa bir soru daha sormak istiyorum;Mip sayfasında Eğer formülünü yazdığımda 0 için e, 30 için f karşılığına ilave olarak 60 yazdığımda da f çıkmasını istiyorsam ne yapmalıyım peki?

Merhaba,

Aralığı sabitlemediğiniz için istediğiniz sonuçları alamıyorsunuz.

Kod:
=DÜŞEYARA(B5;'Ürün Ağacı'![COLOR=red]$[/COLOR]A[COLOR=red]$[/COLOR]2:[COLOR=red]$[/COLOR]J[COLOR=red]$[/COLOR]23;3;YANLIŞ)

İlaveler kırmızı ile işaretli.

Mip sayfası için;

=EĞER(N7=0;"e";EĞER(N7=30;"f";""))

.

Tekrardan teşekkür ederim. Rica etsem bunu Mip sayfası için E sütununda FERT yazdığı zaman P sütununda 1004, HALB ve ZARA yazdığı zaman 1003 yazması için kendim yapmaya çalıştım gösterdiğinizi yolu izleyerek ama "Geçersiz Ad Hatası" aldım. Tekrar yardım edebilirseniz çok sevinirim.

Yardımınız için teşekkür ederim Ömer Bey, dediğiniz gibi düzelttiğim zaman sorun giderildi.

Mahsuru yoksa bir soru daha sormak istiyorum;Mip sayfasında Eğer formülünü yazdığımda 0 için e, 30 için f karşılığına ilave olarak 60 yazdığımda da f çıkmasını istiyorsam ne yapmalıyım peki?

Mantığı aşağıdaki gibidir.

=EĞER(N7=0;"e";EĞER(YADA(N7=30;N7=60);"f";""))

.

Geri