• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

düşeyara vba ile nasıl yapılır

Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
arkadaşlar arıyorum arıyorum find komutu karşıma çıkıyor en basit şekli ile düşeyara ile yaptığımı find ile nasıl yapabilirim zahmet olmazsa açıklayabilirmisiniz?

teşekkürler

MURAT bey affınıza sığınarak şunu soruyorum yani diyelim Kn 30 aratacam düşeyarada malum 2 parameter var bunu find a uygulamayı beceremedim.

Bu kodu kullanabilirsiniz;
Kod:
[FONT="Trebuchet MS"]Sub Emre()
    Range("J8").Value = Evaluate("VLOOKUP(I8,$A$1:$E$120,MATCH(H8,$B$1:$E$1,0)+1,0)")
End Sub[/FONT]

çok teşekkür ederim Murat Bey emeklerinize sağlık..

Rica ederim, iyi akşamlar.

Murat bey cetvel farklı sayfada ise

Set cetvel = Worksheets("DKGH Cetveli").Range("$A$1:$E$120")

gibi bir tanımlama yapacakmıyız acaba?

Bu şekilde deneyin;
Kod:
[FONT="Trebuchet MS"]Sub Emre()
    Range("J8").Value = Evaluate("VLOOKUP(I8,'DKGH Cetveli'!$A$1:$E$120,MATCH(H8,'DKGH Cetveli'!$B$1:$E$1,0)+1)")
End Sub[/FONT]

MURAT BEY bir konuda yardımınıza ihtriyacım var şöyle bir fonksiyonum var otomatik tetiklenen

Kod:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)

If Not Intersect(Target, [C2:C65536]) Is Nothing Then
 On Error Resume Next
 Target.Offset(0, 1).Value = aralik(Target.Value)
 Target.Offset(0, 2).Value = cap_kademe(Target.Value)
 Target.Offset(0, 3).Value = Evaluate("VLOOKUP(C3,'DKGH Cetveli'!$A$1:$H$120,MATCH(B3,'DKGH Cetveli'!$B$1:$H$1,0)+1)")
 Exit Sub
End If

End Sub
sizin yazdığınız formülü entegre ettim fakat ağaç türü ve çap değerini entegre edemedim

C3 çap değeri
B3 ise ağaç türü

Target.Value koyuyorum c3 yerine #AD hatası veriyor. Yardımcı olurmusunuz lütfen

dosyam

http://www.dosya.tc/server29/X4fX11/DikiliA_a__l__Tutana__.xls.html

verilerim çaplar sayfasında

teşekkür ederim

Kod:
Public Function hacim_hesap(agacturu, cap)

hacim_hesap = Evaluate("VLOOKUP(cap,'DKGH Cetveli'!$A$1:$H$120,MATCH(agacturu,'DKGH Cetveli'!$B$1:$H$1,0)+1)")

End Function

fonksiyon içinde agacturu ve cap değerleri yazılıyor ama sizin fonksiyonunuza sokunca #ad değeri veriyor

yani o alana parametre koymak bu kadar zor olmamalı hala arıyorum bulamıyorum :)

Geri