• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Düşeyara uygulamasında nerede hata yaptım.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan cayaso
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2003 Türkçe
Ekli dosyada sendika genel merkezinden gelen il düzeyindeki personelin üyelikleri üye no ve üyelik tarihleri mevcut. Sağda bulunan tabloda ise bizim kurumdaki personelin listesi bulunmakta. Düşeyara ile bizim personelin üye olup olmadıkları üyelik no ve üyelik tarihlerini düşeyara sorguluyorum. Bazı isimler listede olmasına rağmen hata veriyor. Zannedersem biçim hatası var.Hücre biçimlendirmeden bütün denemelere rağmen çözemedi. Arkadaşlar ricam hatanın nereden kaynaklandığını öğrenmek. Teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Merhaba,
Siz T.C. Kimlik Numarasına göre sorguluyorsunuz. Aradığınız
19027232646, 22582113756 vb. gibi numaralar soldaki tabloda olmadığı için #YOK hatası veriyor.
Yani formülünüzde bir hata yok. T.C. Kimlik Numaraları soldaki tabloya eklense sorun çözülür.
Bir de formülünüzü;
Kod:
=DÜŞEYARA(H4;$B$4:$E$550;2;0)
şeklinde düzeltseniz daha doğru sonuç alırsınız. (J ve K sütunları için de sabitleme yapınız)
Arama yaptığınız tabloyu sabitlemiş olursunuz. Aksi takdirde hatalı sonuç elde edebilirsiniz.
Selamlar...

Son düzenleme:
.

Formüllerdeki alanları sabitlemelisiniz.

Kod:
=VLOOKUP(H4;[B][COLOR="Red"]$B$4:$E$550[/COLOR][/B];3;0)

gibi...

.

Merhaba, ben de bir noktaya dikkat çekmek istiyordum, h8 değerini tüm sayfada aratığımda sadece h8'deki değeri gösteriyor, yani soldaki tabloda öyle bir değer gözükmüyor.

Kusura bakmayın, #2 no'lu mesaja dikkat etmemişim...

Merhabalar !...

I4'teki formülü;
Kod:
=EĞER(EHATALIYSA(DÜŞEYARA(H4;$B$4:$E$550;2;YANLIŞ));"";DÜŞEYARA(H4;$B$4:$E$550;2;YANLIŞ))
J4'teki formülü;
Kod:
=EĞER(EHATALIYSA(DÜŞEYARA(H4;$B$4:$E$550;3;YANLIŞ));"";DÜŞEYARA(H4;$B$4:$E$550;3;YANLIŞ))
K4'teki formülü;
Kod:
=EĞER(EHATALIYSA(DÜŞEYARA(H4;$B$4:$E$550;4;YANLIŞ));"";DÜŞEYARA(H4;$B$4:$E$550;4;YANLIŞ))
şeklinde değiştirip formülleri aşağı doğru çoğaltınız.

Böylece sağdaki listede olup, soldaki listede olmayan TC Kimlik No'larının karşısı boş bırakılmış olur.

Formüllerdeki " $ " işaretlerine dikkat ediniz. Bu işaret arama yapılacak alanı sabitlemek için kullanılıyor. Böyle yazmazsanız arama alanı, formülü aşağı doğru çoğalttığınızda sürekli değişecektir.

İyi günler dilerim.

Son düzenleme:
Sorun çözüldü. Sayın Yurttaş, Suat Bayhan,Ömer Baran Teşekkür ederim.

Geri