• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

DÜŞEYARA Problemi

Excel Vers. ve Dili
Microsoft Excel 2016 TR 32 Bit
iki farklı çalışma sayfamda aynı rakamlar mevcut ama birinde rakamların karşısındaki değer yok, formül yazarak aynı rakamları eşleştirip karşısındaki değer olmayan çalışma sayfama atmak istiyorum

Örnek :

Sayfa1
ALİ KALKAN 05321514445
AHMET SUNAR 2514545454
HASAN DELİ 5454545454
OSMAN BICIK 8784545454
MEHMET DÖNDÜREN 878787872

Sayfa 2
AHMET SUNAR
HASAN DELİ
ALİ KALKAN
KAZIM CÜRÜK

Sayfa1 deki Ali KALKAN sayfa ikideki ali Kalkan ile eşleşip numaraların Sayfa2 deki ali kalkanın karşısına gelmesi.

Örnek bir dosyanızı, GOOGLE DRIVE, YANDEX DISK, DOCYA.TC ,DOSYA.CO gibi dosya paylaşım sitelerine ekleyip linkini burada bildirirseniz yardım almanız daha kolay olur.

hocam bulundugum yer bi kurum o yuzden admin olmadan yazmaktan baska bisey yapamiyorum

Yardımcı olunur ama açıklmanız yeterli değil maalesef. Örnek dosya olmadan veya yeterli açıklama olmadan isteğinizi anlamamız zor.
Mesela; isim, soyisim, telefon hepsi aynı hücrede mi; yoksa farklı sütunlarda mı?
Verilerin bulundukları sütunlar hangileri?
vs.

Sayfa: 1

A B
1 Ali ARSLAN 545545
2 Osman BAL 444565
3 Haydar KOL 315454

Sayfa2

A
1 Ali ARSLAN
2 Osman BAL
3 Haydar KOL
4 Mehmet GEDİK

Hocam Sayfa 1 deki isimler ile sayfa2 deki isimler eşleşiğ karşısındaki numaralar sayfa2 deki isimlerin sonuna gelmesini istiyorum

Sayfa2 de verilerinizin 1. satırdan başladığını varsayarsak Sayfa2 B1 hücresine aşağıdaki formülü yazıp aşağı çekerek çoğaltınız.
Kod:
=DÜŞEYARA(A1;Sayfa1!A:B;2;0)
Hata olması durumunda Sayfa1'deki verileri kontrol ediniz. Muhtemelen hücre içinde veri sonrası boşluk eklenmiş olabilir.

Sayfa1 ve Sayfa2 'deki verilerin A2'den başlayarak, yer aldığı varsayımıyla; (yani Sayfa1'deki "ALİ KALKAN" A2 hücresinde, Sayfa2 'deki "AHMET SUNAR" ın A2 'de olduğu)

Sayfa2 B2 hücresine;
Kod:
=EĞER(EHATALIYSA(DÜŞEYARA(B2;Sayfa1!$B$2:$C$6;2;YANLIŞ))=DOĞRU;"";DÜŞEYARA(B2;Sayfa1!$B$2:$C$6;2;YANLIŞ))
yazın ve formülü aşağı doğru çoğaltın.

Geri