• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Düşeyara problemi

Excel Vers. ve Dili
yok
Açıkcası başlık için kusura bakmayın.
Sorunumu tam olarak yansıtmayabilir.
Yıllar önce siteniz yardımıyla bir excel yapmıştım. (Dosya ek'tedir)
Problemim şu. Kaynak olarak =EĞER(I15<95;"Prim Yok";6000*EĞER(I15>132;2;DÜŞEYARA(I15;'E:\[PP+Target+Prim+Market Index.xls]Data'!A$1:B$65536;2;0)))

haliyle başka birisine yolladığım zaman E: nin içinde bu dosya yoksa hata veriyor.
Nasıl bir çözüm yolu önerirsiniz?
Saygılar

Ekli dosyalar

Merhaba,

Dosyayı başka birisine yollarken formüllerden arındırıp değer olarak yollarsanız sorunu çözmüş olursunuz.

Nasıl olacak anlamadım doğrusu?
O zaman data sayfasından faydalanmasını nasıl sağlayacağım?
Teşekkürler

Eğer göndereceğiniz kişiye sadece dosyadaki yazı ve sayılar lazımsa, nasıl hesaplandığını bilmesi gerekmiyorsa ve aynı kaynaktan yararlanarak yeni hesaplamalar yapmayacaksa Korhan Bey'in önerisini yapabilirsiniz. En kısa yldan şöyle yapabilirsiniz:

Excel sayfasında tüm hücreleri seçmeye yarayan bir düğme var: A sütun başı ile 1. satır başının kesişim yerinde (A1 hücresinin tam tersi). O düğmeye yani A'nın soluna, 1'in üstüne basarsanız tüm hücreler seçilir. tüm hücreler seçiliyken kopyalayıp özel yapıştırdan sadece değerleri yapıştırırsanız dosyanın biçimi korunur, formüller gider sadece yazı ve sayılar kalır.

Dediğiniz gibi yaptım fakat yine o dosyayı seçmemi istiyor. (güncelleştir)
Bir de L 8-12 Prim yok yazan yerde ki hata nedir? Normalde çalışıyor olması lazımdı.

Geri