• DİKKAT

    DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Düşeyara kullanarak paranteze kadar almak.

Katılım
10 Ağustos 2018
Mesajlar
53
Excel Vers. ve Dili
Excel 2016 TR
Arkadaşlar kolay gelsin
Kod:
=DÜŞEYARA($L19;$sayfa1.$A1:B8000;2;0)
Elimde ki bu kod ile Sayfa1 den veri çekiyorum
Bazı veriler
Ankara
Tekirdağ
Bazıları da
Ankara(Kızılay)
Tekirdağ(Şarköy) gibi ben sadece veriyi paranteze kadar olan kısmı ile almak istiyorum yani sadece şehir adı görünsün istiyorum.
Kod:
=PARÇAAL(D2;BUL("(";D2)-3;3)
Bu şekilde parçaal ile aslında yaptım fakat düşeyara fonksiyonu ile bu kodu nasıl birleştireceğimi bilemiyorum. Yardımcı olursanız çok sevinirim. Teşekkürler.
 
Merhaba,

Doğru anladıysam;

$L19

değilde

"*"&$L19&"*"

Şeklinde kullanırsanız parçaala gerek kalmadan istediğiniz olacaktır.
 
Hocam merhabalar,
Bu şekilde denedim fakat hala parantezden sonrasını alıyor.
Kod:
=DÜŞEYARA("*"&$L19&"*";$sayfa1.$A1:B8000;2;0)
 
ikinci formüldeki D2 yerine düşeyara formülünüzü yazınız, parçaal yerine soldan formülünü kullanınız ve parantezsiz veriler için de eğerhata formülünü kullanınız:

=EĞERHATA(SOLDAN(DÜŞEYARA($L19;Sayfa1!$A$1:$B$8000;2;0);BUL("(";DÜŞEYARA($L19;Sayfa1!$A$1:$B$8000;2;0))-1);DÜŞEYARA($L19;Sayfa1!$A$1:$B$8000;2;0))
 
Hocam denedim fakat olmadı. Ben bir örnek dosya gönderdim tekrar bakabilir misiniz rica etsem.
Açıklamayı excell sayfasında açıkça belirttim.
 

Ekli dosyalar

Merhaba Sn @YUSUF44 hocamın verdiği formül çalışıyor siz L19 hücresi demişsiniz ama örnek dosyada E3 hücresinde ,formüldeki L19 ları E3 yaparsanız düzelecektir.
 
Hocam ben farkındayım. Bu sadece örnek tablo olduğu için teke indirdim hücreleride norma tabloda L19 onda sıkıntı yok ama sıkıntı şurada ben çalıştığımız devlet kurumundan dolayı libreoffice kullanıyorum. Yani @YUSUF44 hocamın kodunu örnek olarak eklediğim tabloda da denedim ama yine çalışmadı.
 
Hocam denedim fakat olmadı. Ben bir örnek dosya gönderdim tekrar bakabilir misiniz rica etsem.
Açıklamayı excell sayfasında açıkça belirttim.
İsminizin altında excel versiyonunuz Libre office olarak görünüyor. Örnek dosyanız ise xls uzantılı. Libre ofis'te verdiğim formüller çalışır mı bilmiyorum. Eğer bilgisayarınızda sadece xls dosyaları açabilen excel 2003 ya da daha eski versiyon varsa ve daha yeni (excel 2007 ve üstü) bir versiyon yoksa EĞERHATA formülü çalışmaz.

Bu durumda son verdiğiniz örnek dosyaya göre aşağıdaki formülü deneyiniz:

=EĞER(EHATALIYSA(SOLDAN(DÜŞEYARA(E3;sayfa1!$A$1:$B$8000;2;0);BUL("(";DÜŞEYARA(E3;sayfa1!$A$1:$B$8000;2;0))-1));DÜŞEYARA(E3;sayfa1!$A$1:$B$8000;2;0);SOLDAN(DÜŞEYARA(E3;sayfa1!$A$1:$B$8000;2;0);BUL("(";DÜŞEYARA(E3;sayfa1!$A$1:$B$8000;2;0))-1))
 
Sayın @EmrExcel16 'nın da belirttiği gibi formülde hata yok. Muhtemelen libre ofisin bu formülü tanımamasından kaynaklanıyor. Çünkü örnek dosyanızda L19 düzeltmesini yapınca verdiğim formül çalışıyor.
 
.

Bunlardan birini deneyin.

Kod:
=MID(VLOOKUP($E3;sayfa1!$A1:B6466;2;0);1;FIND("(";VLOOKUP($E3;sayfa1!$A1:B6466;2;0))-1)

Kod:
=LEFT(VLOOKUP($E3;sayfa1!$A1:B6466;2;0);FIND("(";VLOOKUP($E3;sayfa1!$A1:B6466;2;0))-1)

Dosyanız ekte.


.
 

Ekli dosyalar

İlgilenen bütün arkadaşlara çok teşekkür ediyorum.
@İdris SERDAR hocam verdiğiniz formülü Türkçe olarak değiştirip ekledim yine çalışmadı fakat aslında çalışmaması için hiç bir engel yoktu. Bu formül sayesinde şunu tecrübe ettim libre office ve excell arasında şöyle ufak bir farklılık var.
Kod:
=SOLDAN(DÜŞEYARA($E3;sayfa1.$A1:B6466;2;0);BUL("(";DÜŞEYARA($E3;sayfa1.$A1:B6466;2;0))-1)
Hocam verdiğiniz kodun aysını fakat sayfa1! (Burada ünlem yerine) Sayfa. (Nokta) ile ayırdığımda formül çalıştı.
@YUSUF44 sizin formülünüz de çalışıyor. Sadece dediğim gibi ünlem ile nokta değişikliği yaparak çalıştırdım. Sayenizde bunu da tecrübe ettim teşekkür ediyorum ilginize. :)
 
EĞERHATA ya da son verdiğim EHATALIYSA olan formülleri kullanmazsanız içinde parantez olmayan sonuçlarda hata verecektir.
 
.

Benim eklediğim dosyaya bakmadınız mı? Onu açtığınızda Libre onu nasıl dönüştürüyor?

.
 
Son düzenleme:
Hocam aslında sizin kodlarınız çalışıyor. Libre olduğu için verdiğiniz şekilde direk çalışmadı. Buradan da anladığım kadarıyla sanırım libreoffice ünlemi tanımıyor. Sadece belirttiğim sayfa1! burada ünlem yerine nokta koyunca aktif oldu formül. Bu da sanırım libreoffice ile excell arasında ki fark. Tekrar teşekkür ediyorum ilgilerinize. @İdris SERDAR sizin kod
Kod:
=SOLDAN(DÜŞEYARA($E15;sayfa1.$A1:B6466;2;0);BUL("(";DÜŞEYARA($E15;sayfa1.$A1:B6466;2;0))-1)
Bu şekilde oldu.

@YUSUF44 sizin kodda
Kod:
=EĞER(EHATALIYSA(SOLDAN(DÜŞEYARA(E3;$sayfa1.$A$1:$B$8000;2;0);BUL("(";DÜŞEYARA(E3;$sayfa1.$A$1:$B$8000;2;0))-1));DÜŞEYARA(E3;$sayfa1.$A$1:$B$8000;2;0);SOLDAN(DÜŞEYARA(E3;$sayfa1.$A$1:$B$8000;2;0);BUL("(";DÜŞEYARA(E3;$sayfa1.$A$1:$B$8000;2;0))-1))
bu şekilde çalıştı.
 
İdris Bey'in demek istediği "verdiği örnek dosyayı açarsanız muhtemelen libre o formülü kendine uyumlu hale dönüştürecektir".
 
Günaydınlar. @İdris SERDAR @YUSUF44 hocam kusura bakmayın ben anlamamışım. Evet sizin verdiğiniz örnek tabloda zaten kodu o şekilde düzelterek vermişsiniz. Ben görmemiştim.
 
Son düzenleme:
Hayır İdris Bey o şekilde düzenlememiştir. Libreoffice dosyayı açarken o formülü kendine uyumlu hale dönüştürmüştür.
 
Geri
Üst