• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

DÜŞEYARA Komutunda Sorunu

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Gumu1
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
excel2010 turk
Merhaba.. Bende sutunun bir tanesinde NTREA(T), NTREA(B) ve.b. gibi kodlar yazılıyor… Diger sutunda SAĞDAN komutuyla (T) kodunu yazdırıyorum….Ve 3.sutunda DÜŞEYARA komutuyla (T),(B) yazılan sutununda diger sayfadan (T) karsılıgı 2,95 gibi rakamları yazdırmak isitiroyum..Amma (T) ni ben elle yazmadıgım için yani SAĞDAN komutula buldugum için DÜŞEYARA komutu çalışmadı…BUnu nasıl düzelte bilirim?

Sağdan formülüyle tek karakteri aldınız ise düşeyara formülünde tırnak içinde T yazıp arama yaptırmamanız lazım, sağdan formülünü uyguladığınız hücreyi aramanız lazım. Yalnız dikkat etmeniz gereken, aramanın yapılacağı yerde en soldaki sütunda T değerinin yine tek başına olması gerekir.

Merhaba,

Metin değerini elle yazmak yada formülle almanın bir farkı olmaz. Çektiğiniz veride boşluk kalmış olabilir.

A1 göre;

=PARÇAAL(A1;BUL("(";A1);10)

Formülü ile (T), (B) gibi parantezdeki veriyi alabilirsiniz. Bu formülü deneyerek düşeyara formülünü denetleyiniz.

Not: Geç kalmışım, Ömer bey cevabı vermiş. Bu hususlara dikkat etmenizi rica ederim.

.

Ama her defa farklı satırda farklı kod oluyor Sağdan yapınca alıdıgım (T) kodu ya da baska satırda sagdan yapınca aldıgım (BR) kodu ola bilir..Bunu Düşeyara kodunda ornek olarak bole
=DÜŞEYARA(E18;Sayfa3!$A$2:$B$14;2;0)
yazınca E18 satrındaki (T) kodunu algılıyamıyor ve YOK olarak deger veriyor...Sagdan komutunun yazıldıgı hucredeki kodu cekemiyor yani....BUnun için SAĞDAN komutunun sonuna *1 yazınca duzelicek diye okumustum ama yine olmuyor..

Verdiğim formülü denediniz mi?

*1 veriyi sayıya çevirmek için kullanılır. Sizin veri zaten metin bu yüzden ikisi farklı konudur.

.

sagdan komutunun yerine parcaal komutunu kullanınca (T) olarak cıkarmıyor.. Benim kodum NTREAR-026 (5,50gr) (T) boyledir.. Ben burdan (T) ni alıp diger sayfadan karsılıgı olan 2,95 i baska satra yazdırmak istiyorum

Ben link olarak paylassam dosyanı baka bilirmisiniz?

Paylaşırsanız sevinirim.

Diğer mesajımda söylediğim gibi, aldığınız verinin sonunda boşluk kalmış:

Kod:
=SAĞDAN(C18;UZUNLUK(C18)-MBUL(")";C18)[B][COLOR="Red"]-1[/COLOR][/B])

İlaveyi kırmızı ile işaretledim.

.

Düşeyara formülü hatalı,

Sizin sayfa3 deki alanınız a:b değil b:c olmalı;

=DÜŞEYARA(E18;Sayfa3!$B$2:$C$15;2;0)

Gibi..

Çook Teşekkür ederim -1 yaptım ve onu duzelttim oldu :)

Geri