• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Düşeyara ile sıkıntım var

Excel Vers. ve Dili
Excel 2016
İşten çıkan yapan persenel düşeyara buldurması basit çıkş tarihine göre buluyor ayırıyorum. Ama çalışanın çıkış tarihi hücresi boş oldugu için boş hücrenin yan degerini ver diyemedim formulde. Eğer formulu denedim mama başarılı olamadım Dosyam ektedir yardımcı olursanız sevinirim

Ekli dosyalar

Merhaba,

Yanlış anlamadım ise ;

B4 için ;

=EĞER(B4="";"";DÜŞEYARA(B4;$B$4:$F$21;2;0)) yada,

=EĞERHATA(DÜŞEYARA(B4;$B$4:$F$21;2;0);"")

b4 çıkış tarihi mevcut yani deger var. b5 mesala deger yok b5 deger olmadıgı için bana c5 degeri versin. hücrelerde deger yoksa yandaki c hücresinin degerini versin. yani işe yaramadı.

-Merhaba.

Sanırım istediğiniz aşağıdaki gibi bir şey.

-- I3 hücresine (sağa ve aşağı kopyalayın)
Kod:
=EĞERHATA(DÜŞEYARA(KÜÇÜK(EĞER($B$4:$B$21<>"";$A$4:$A$21);SATIR(A1));$A$4:$F$21;SÜTUNSAY($A$1:C1);0);"")[COLOR="Blue"]
Formül [B]dizi formülü[/B] olduğundan hücreye [B][COLOR="Red"]CTRL+SHIFT+ENTER[/COLOR][/B] ile giriş yapılmalıdır.
İşlem doğru yapılmışsa; formül [B]kendiliğinden[/B] [B][COLOR="red"]{[/COLOR][/B]...[B][COLOR="red"]}[/COLOR][/B] gibi köşeli paranteze alınır.[/COLOR]
--L3 hücresine (sağa ve aşağı doğru kopyalayın)
Kod:
=EĞERHATA(DÜŞEYARA(KÜÇÜK(EĞER($B$4:$B$21="";$A$4:$A$21);SATIR(A1));$A$4:$F$21;SÜTUNSAY($A$1:C1);0);"")[COLOR="Blue"]
Formül [B]dizi formülü[/B] olduğundan hücreye [B][COLOR="Red"]CTRL+SHIFT+ENTER[/COLOR][/B] ile giriş yapılmalıdır.
İşlem doğru yapılmışsa; formül [B]kendiliğinden[/B] [B][COLOR="red"]{[/COLOR][/B]...[B][COLOR="red"]}[/COLOR][/B] gibi köşeli paranteze alınır.[/COLOR]

Sorun var hocam

[sıze="2"]-merhaba.

Sanırım istediğiniz aşağıdaki gibi bir şey.

-- ı3 hücresine (sağa ve aşağı kopyalayın)
Kod:
=eğerhata(düşeyara(küçük(eğer($b$4:$b$21<>"";$a$4:$a$21);satır(a1));$a$4:$f$21;sütunsay($a$1:c1);0);"")[color="blue"]
formül [b]dizi formülü[/b] olduğundan hücreye [b][color="red"]ctrl+shıft+enter[/color][/b] ile giriş yapılmalıdır.
Işlem doğru yapılmışsa; formül [b]kendiliğinden[/b] [b][color="red"]{[/color][/b]...[b][color="red"]}[/color][/b] gibi köşeli paranteze alınır.[/color]
--l3 hücresine (sağa ve aşağı doğru kopyalayın)
Kod:
=eğerhata(düşeyara(küçük(eğer($b$4:$b$21="";$a$4:$a$21);satır(a1));$a$4:$f$21;sütunsay($a$1:c1);0);"")[color="blue"]
formül [b]dizi formülü[/b] olduğundan hücreye [b][color="red"]ctrl+shıft+enter[/color][/b] ile giriş yapılmalıdır.
Işlem doğru yapılmışsa; formül [b]kendiliğinden[/b] [b][color="red"]{[/color][/b]...[b][color="red"]}[/color][/b] gibi köşeli paranteze alınır.[/color]
[/sıze]
bir formul çok güzel olmuş elinize saglık satır boşluklarını bile kapatmışsınız çok hoş olmuş ama ikinci formulde altı çalışan varken formul dört çalışan gösteriyor dizin formulu yaptım

B sütununda boş olarak gördüğünüz hücrelerin bazıları boş değil (11 ve 15 numara).
Boş olarak görünen hücreleri birer kez seçin ve DELETE tuşuna basın.

hocam haklıymısın

B sütununda boş olarak gördüğünüz hücrelerin bazıları boş değil (11 ve 15 numara).
Boş olarak görünen hücreleri birer kez seçin ve DELETE tuuşuna basın.
Hocam valla boş duruyordu içeri temizle diyince her sey normale döndü demek ki boş degilmiş. Sagolun hocam büyük bir derten kurtulduk elinize saglık.

Geri