• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Düşeyara ile değer getirememe

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 Türkçe
Merhaba,

Sipariş formu oluşturuyorum fakat ne hikmetse ürün grubu seçtiğimde iki yan hücreye veri doğrulama kullanarak listeyi getiremiyorum. Aslında çok basit belki bilemiyorum fakat veri doğrulama harici başka bişeymi kullanmak lazım ?

Örnek açıklayıcı çalışma ekte yardım edenlere şimdiden teşekkür ederim.

Allah a emanet...

www.ercanbora.com/Dokumanlar/ornek.xlsx adresinden bakabilirsiniz...

Bu bahsettiğiniz klasik düşeyara ve veri doğrulamayla olmaz biye biliyorum. Dinamik alan tanımlama ve veri doğrulamayı araştırın.

Merhaba,

Benim anladığım verileri listelemek istiyorsunuz sanırım.

Önce açıklamayı yazdığınız birleştirmiş hücreleri düzeltin.

Daha sonra D7 hücresine aşağıdaki formülü yazın. Bu sayım formülünü ana formüle ekleyebilirdik fakat ayrı yazmak işlemi hızlandırır.

Kod:
=EĞERSAY(DATA!B:B;A7)

Daha sonra aşağıdaki formülü C9 hücresine yazıp Dizi Formülüne çevirdikten sonra alt hücrelere kopyalayın. Alanı 100 ile sabitledim, siz artırabilirsiniz.

Kod:
=EĞER(SATIRSAY($C$9:C9)>[COLOR="red"]$D$7[/COLOR];"";İNDİS(DATA!$G$2:$G$100;KÜÇÜK(EĞER(DATA!$B$2
 :$B$100=$A$7;SATIR(DATA!$B$2:$B$100)-SATIR(DATA!$B$2)+1);SATIRSAY($C$9:C9))))

.

Merhaba ömer bey,

dediğiniz şekilde yaptım listeleme yaptı fakat benim istediğim bunları aşağı açılan liste içinde sergilemek... Bu mümkün mü ?

Veri doğrulamada listeleme yaptırdım fakat orada dizin formülüne çeviremedim. Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkürler.

SİZİN VERDİĞİNİZ FORMÜLLE ÖRNEĞİ TEKRAR YÜKLEDİM.

www.ercanbora.com/Dokumanlar/ornek.xlsx

Son düzenleme:
. . .

Veri doğrulama listesini oluşturmak için makrodan yardım olmak işi kolaylaştıracaktır.

. . .

. . .

Veri doğrulama listesini oluşturmak için makrodan yardım olmak işi kolaylaştıracaktır.

. . .

makro kullanmadan yapmaya çalışıyorum ama olmuyor makro şart galiba ?

dizi formülünden gelen değerleri açılan liste içine alma diye araıyoum baya kaynak çıkıyor fakat farklı örnekler.

yardımcı olursanız sevinirim çok teşekkürler..

Geri