• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

DÜŞEYARA ile çekilen verileri değiştirme

Excel Vers. ve Dili
2010
Merhabalar,

DÜŞEYARA ile 1. sayfadan 2. sayfaya veri çekiyorum çekilen bu verileri değiştirdiğimde bu değişikliğin 1. sayfada da gerçekleşmesini nasıl yapabilirim?

Nasıl yani, daha somutlaştırır mısınız?

Hocam;

Sayfa1 'den 1 nolu verileri Sayfa2 'ye çekiyorum.

Yapmak istediğim Sayfa2 'deki yaptığım değişikliğin Sayfa1 'dede geçerli olması.

Hocam;

Sayfa1 'den 1 nolu verileri Sayfa2 'ye çekiyorum.

Yapmak istediğim Sayfa2 'deki yaptığım değişikliğin Sayfa1 'dede geçerli olması.

Aynı cümleyi ikiye bölünce somutlaştırmış mı oluyorsunuz:)?

Sayfa1;

Veriler;
Adı,
Soyadı,
Numarası,
Borç

Sayfa2;
DÜŞEYARA ile numara girildiğinde borcu gösteriyor.
Sayfa2 de borç meblası değiştiğinde Sayfa1 de bu değişikliğin gerçekleşmesini istiyorum.

Yok artık Lebron James
:)

Merhaba,
Sayfa1 veri tabanı.
Sayfa2 sorgu sayfası.

Veri tabanından sorgu sayfasına veri çekeceksiniz, çekilen veri sorgu sayfasında bir hücrede olacak... sorgu sayfasına çekilen veriye değiştireceksiniz!

Neden?

Verinizi veri tabanında değiştirin direk. Sorgu sayfasında değiştirecek olunca düşeyara() kullanmaya ne gerek var direk elle girin….

:)

Merhaba,
Sayfa1 veri tabanı.
Sayfa2 sorgu sayfası.

Veri tabanından sorgu sayfasına veri çekeceksiniz, çekilen veri sorgu sayfasında bir hücrede olacak... sorgu sayfasına çekilen veriye değiştireceksiniz!

Neden?

Verinizi veri tabanında değiştirin direk. Sorgu sayfasında değiştirecek olunca düşeyara() kullanmaya ne gerek var direk elle girin….

Doğru söze nedir

Sanıyorum veri tabanında ilgili hücreyi bulup değiştirinceye kadar sorgu sayfasında veriyi değiştirmek istiyor. Bir nevi bul/sil/değiştir formu gibi kullanmak istiyor yani.

Hocam ekli dosyada bulunan örnekleri ben kafadan değer olarak kullandım.

1-sayfa 1 de tc yazan yer ile sayfa 2 de deki tc yazan yerin eşleşmesi sonucu diğer bilgiler sayfa 2 ye gelecektir.

2-yapman geren işlem sayfa 2 ye gidip tc yazan yerin altına tc numarasını yazmak

3-tc numarasını kafadan salladım ben,sen dosyanın doğru olduğunu görmek için sayfa 1 deki tc numarasını kopyala sayfa 2 ye yapıştırki garanti olsun.

4-daha sonra sayfa 2 de bulunan formulleri kendi dosyana kopyalarsın.

formul:(ingilizce)
=IF($A4<>"";VLOOKUP($A4;'Sayfa 1'!$A:$M;2;FALSE);"")

(Türkçe) :=EGER($A4<>"";DUSEYARA($A4;'Sayfa 1'!$A:$M;2;YANLIS);"")

hocam bak yukardaki formul işi bitiren formul,senin istediğin olay bu.şimdi gelelim ince bi noktaya bu formulu b sutununa yapıstırıyorsun.c ye yapıştırsan eğer kırmızı olan yeri 3 olarak değiştir

örnek
------ A ------ B ------ C ----- D
1 --- ali ---- veli ----- 49 ----- 50
2
3

B hücresine attık formulu demi.2 yazıyosa buraya veli gelir,3 yazarsan 49 gelir,4 yazarsan 50 gelir anladın.kaydırarak gidersin.

İşlerim dolayısıyla açıklamam pek iyi olamadı tatmin etmesse seni dosyayı incelemen için ekliyorum.

Hadi kolay gelsin hayırlı akşamlar.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Bu arada şunuda ekleyim sen senin dosyandaki bütün değişiklikleri sayfa 1 de yap.sayfa2 yi sadece düşeyara için kullan.çünkü zaten sayfa2 bilgileri düşeyara ile sayfa 1 den çekiyor.sen diyosunki sayfa 2 de borç değişince sayfa 1 dede değişsin.o dediğinide yapman için extradan vba da borç kısmını value olarak çektirip tekrardan sayfa 1 e gönderme yapmam lazım,çok saçma ve boşa vakit kaybı,değişikleri sayfa 1 de yap sayfa 2 yide düşeyara olarak kullan ;) kusura bakma elimden gelen yardım bu kadar.

Geri