• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

düşeyara ile büyük olan değeri getirme

Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
arkadaşlar merhaba,
sizden acil yardım istiyorum :(

excel de sayfalar arası düşeyara ile değerleri getirebiliyorum ama şimdi yeni düzenlemeye geçildi

düzenleme ve benden istedikleri şöyle;

2 sütun var ve bu sütunlarda farklı değerler var bana herzaman küçük olan değeri getirtmemi söylüyorlar ama formülü unuttum nolur bana acil yardım edin düşeyarada nasıl yapıcam onu :agla:

örneği bir dosya paylaşım sitesine yüklersen daha anlaşılır olacaktır.

Merhaba,

Neden ille DÜŞEYARA fonksiyonundan söz ediyorsunuz?

MİN / MAK fonksiyonlarını inceleyiniz.

hocam çok karışık sadece normal bir formül yazamaz mısın bana düşeyara ile küçük olan değeri seçsin getirsin bu kadar

Merhaba,

Neden ille DÜŞEYARA fonksiyonundan söz ediyorsunuz?

MİN / MAK fonksiyonlarını inceleyiniz.

yok hocam eşleştirme yaptım düşeyarada bazı derslerin karşılığı olarak formül girildi sadece o bilgiler geliyodu ama şimdi bir sütun açıldı yanına ikiside birbirinden farklı değerler bana düşeyarada küçük olan değeri getir denildi o kadar :(

Merhaba,
Aradığınız değerlerin A sütununda değerlere karşılık gelen rakamların B sütununda olduğunu varsayarsak;
Kod:
=MİN(EĞER(A1:A10=C1;B1:B10))
Dizi formülüdür. Ctrl + Shift + Enter tuşlarıyla tamamlayınız.
Not: Formüldeki C1 aranacak değerdir. örnek : ayşe

hocam çok karışık sadece normal bir formül yazamaz mısın bana düşeyara ile küçük olan değeri seçsin getirsin bu kadar

Siz anlatırken bile çok karışık diyorsunuz, sonrada sizin bu anlatmakta zorlandığınız karışık olan şeyi anlayıp bir de formül yazmamızı mı bekliyorsunuz.
Örnek dosya ekler misiniz?

Geri