• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

düşeyara ile birden fazla sonuç listeleme

Excel Vers. ve Dili
ofis 2003
b sütununa yeni bir tc kimlik girdiğimde sayfa 2'deki listede varsa a sütununa adını ve c sütununa da c sütunundaki bilgiyi getiriyor düşeyara işlevi. Yapamadığım sayfa 2'de birden fazla değer varsa hepsini alt alta diğer satırlara listelemesini istiyorum. Örnekte Mustafa Ak 2 adet. 2. Mustafa AK'ın da alt satırda gösterilmesini nasıl sağlayabilirim. Yardımcı olanlara teşekkürler.

Ekli dosyalar

b sütununa yeni bir tc kimlik girdiğimde sayfa 2'deki listede varsa a sütununa adını ve c sütununa da c sütunundaki bilgiyi getiriyor düşeyara işlevi. Yapamadığım sayfa 2'de birden fazla değer varsa hepsini alt alta diğer satırlara listelemesini istiyorum. Örnekte Mustafa Ak 2 adet. 2. Mustafa AK'ın da alt satırda gösterilmesini nasıl sağlayabilirim. Yardımcı olanlara teşekkürler.

Merhaba
Formüller dizi formülüdür.
Dizi formülü : Hücreye formül girildikten sonra Ender tuşuna basmadan Ctrl+Shift+Enter tuş kombinasyonu ile aktif olmaktadır. Formülün başında "{" bu işaret sonunda "}" bu işaret çıkacaktır. Bu işaretleri elle yaptığınız takdirde formül hata verecektir.
A1 hücresine
Kod:
=EĞER(B1="";"";EĞER(EHATALIYSA(İNDİS(Sayfa2!$B$1:$B$5;KÜÇÜK(EĞER(Sayfa2!$A$1:$A$5=B1;SATIR(Sayfa2!$A$1:$A$5)-SATIR(Sayfa2!$A$1)+1);EĞERSAY($B$1:B1;B1))));B1&" Bu Tc Yok";İNDİS(Sayfa2!$B$1:$B$5;KÜÇÜK(EĞER(Sayfa2!$A$1:$A$5=B1;SATIR(Sayfa2!$A$1:$A$5)-SATIR(Sayfa2!$A$1)+1);EĞERSAY($B$1:B1;B1)))))
Bu formülü
C1 hücresine
Kod:
=EĞER(B1="";"";EĞER(EHATALIYSA(İNDİS(Sayfa2!$C$1:$C$5;KÜÇÜK(EĞER(Sayfa2!$A$1:$A$5=B1;SATIR(Sayfa2!$A$1:$A$5)-SATIR(Sayfa2!$A$1)+1);EĞERSAY($B$1:B1;B1))));B1&" Bu Tc Yok";İNDİS(Sayfa2!$C$1:$C$5;KÜÇÜK(EĞER(Sayfa2!$A$1:$A$5=B1;SATIR(Sayfa2!$A$1:$A$5)-SATIR(Sayfa2!$A$1)+1);EĞERSAY($B$1:B1;B1)))))
Bu formülü yazın ve diziye çevirin.
Dosyanız Ekte.

Ekli dosyalar

teşekkürler

Teşekkürler, ancak ya ben yanlış yapıyorum ya da bir sorun var!

olmuyor...

Sayfa2'ye 1-2 ekleme yaptım ve yeni eklenen aynı isimleri listelemiyor. dosya ekte. bi bakarsanız sevinirim.

Ekli dosyalar

...

bu liste 1000'den fazla kayıt içerecek ve aynı kayıtlar 3-5 adet çıkabilir

bu liste 1000'den fazla kayıt içerecek ve aynı kayıtlar 3-5 adet çıkabilir

Alt Alta yada farklı hücrelere Tc leri yazdığınızda otomatik çıkacaktır.

Dosyada 1000 satır veriye göre ayarladım.

Değiştirmek için. Ctrl+H yapın Aranan Değere $1000 yazın Yeni değere $2000 gibi değer giriniz ve tümünü değiştir deyin. Sonuçları gözlemleyin.

Ekli dosyalar

slm asikral

formülüne baktım benimde bi konuda yardıma ihtiyacım var bir listede farklı bi sayfadan
müşteri numarası ile aratıp kesilen fatura ve o günde yapılmış olan tahsilat varsa onları yan yana çekmem gerekiyor yani tablo özetini şu sekilde vereyim;

müş no müş adı fatura(gün gün 1-30 eylüle kadar) tahsilat nkt(gün gün 1-30 eylüle kadar) tahsilat kk(gün gün 1-30 eylüle kadar) yatay halde sağa doğru gün gün olacak bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim..

Yardımcı olacaksa eger kullandığım office sürümü 2010

Slm asi kral

ekte olan tabloya tahsilatları ve faturaları eklemem gerekiyor ancak her gün için ayrı ayrı olması lazımbi sayfaya tahsilatları bi sayfayada faturaları ekledim bu faturaları ve tahsilatları gün gün ve müşteri müşteri ayıramadım bu konuda yardımcı olabilirmisin?

Ekli dosyalar

Geri