• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Düşeyara ile birden çok veriyi çekme

Excel Vers. ve Dili
Excel 2013, Türkçe, İngilizce
Merhabalar,

Düşeyara ile eşleşen değere ilişkin bir çok veriyi tablodan çekmek istiyorum. Yazdığım formül işe yarıyor ancak, değerin bulunduğu satıra gelene kadar hep aynı değeri yazdırıyor, ondan sonra düşeyara değerleri yazdırmaya başlıyor, bir türlü nedenini anlayamadım. Yardımcı olabilir misiniz lütfen, takıldım bir türlü işin içinden çıkamıyorum.

Excel dosyası aşağıda, sadece sarı ile ilgili olan alana a,b,c gibi tablodaki değerleri yazmanız yeterli.

https://we.tl/TA1AbO7lc0

Bu formülü dene.Dizi formülü ctrl+Shift+enterle çıkınız.D11 kopyala aşağı çek
Kod:
=EĞERHATA(İNDİS(B:B;KÜÇÜK(EĞER($C$11=$A$1:$A$100;SATIR($A$1:$A$100));SATIR(A1));SATIR($A$1));"")

Çok teşekkürler. Bir şey sorabilir miyim? Bir değeri, tablo içerisinde aratıp, sırasıyla değerlerin hangi satırlarda olduğunu nasıl bulabilirim? Örneğin tablomda 3 farklı satırda a değeri var, a değerini yazdığımda bana tablo içerisinde 2. 6. 10. sıralarda olduğunu nasıl bulabilirim? Teşekkürler.

Eşleştirerek, sizin tabloda;
Kod:
=Eğer($C$11=A1;satır(A1))
,yaz;bir satıra kopyalayıp ,aşağı çekerseniz. eşleşen satırlarda satır numarasını verir.Formülde zaten bu mantıkla yapılıyor.Kolay gelsin.

Son düzenleme:
Merhaba

Sn.Çıtır belirttiğiniz formülü kendi dosyamda uygulamaya çalıştım ancak başarılı olamadım sanırım EK'teki örnek dosyaya göre yardımcı olmanız mümkünmüdür acaba ?

Ekli dosyalar

Altın üyeliğim yok .Dosyanızı görebilmem için aşadaki siteya yükleyin.Bildiğim bir konu ise yardımcı olurum veya diğer üyeler yardımcı olur.
http://www.dosya.tc/

Rica ederim.Siz bir çok yeri çözmüşsünüz.Çözmediğiniz ve benden istediğiniz. Yer neresi.Bir de sahıstan mı bölgeden mi hareket edilecek.

Sarı renkle boyadığum hücreden yani bayi kodundan yola çıkacak, sıkıntı şu ki o koda ait olmayan kayıtlarıda getiriyor ve bir sıkıntı daha diyelimki o koda ait 3 kayıt var üçüncü kayıttan sonra yine döngü başa sarıyor ve aynı kayıtları listeliyor gibi.. Umarım anlatabilmişimdir.

Rica ederim.Sorunun çözüldüğüne memnun oldum.Kolay gelsin.

Geri