• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Düşeyara ile benzer terim

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan hakantb
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2007
DÜŞEYARA fonksiyonu ile ilgili yardımlarınızı bekliyorum takıldığım konuyu anlatayım; Sayfa1'de A sütununda öğrenci numaraları, B'de Adı, C'de Soyadı ve D'de Şube adları vardır. Sayfa2'ye Sayfa2'deki A1 veya B1 veya C2 gibi..hücrelerden birini seçerek şube adı girdiğimde istediğim satırdan itibaren adını yazdığım şubeyi listeleyebilirmiyim

Ekli dosyalar

muygun-gösterdiğin ilgiye çok teşekkür ederim.Konuyu yeterince açıklayamadığımı düşünüyorum biraz daha açıklamaya çalışayım.Burada benzer terim derken her öğrenci satırında şube adı yazılı olduğu için örneğin 7A şubesi bir benzer terim diye düşündüm. Sayfa1 deki listenin içinden 7A şubesinde okuyan öğrencilerin nuamarası,Adı ve soyadını Sayfa2 de nasıl listeleyebilirm.

örnek dosyada Sayfa2 ve Sayfa3 ü silmeyi unutmuşum Sayfa2 ve Sayfa3 ü dikkate almayın listelemeyi Sayfa4 e yapabilirsiniz.Önerilerinizi bekliyorum şimdiden teşekkür ederim.

örnek dosyada Sayfa2 ve Sayfa3 ü silmeyi unutmuşum Sayfa2 ve Sayfa3 ü dikkate almayın listelemeyi Sayfa4 e yapabilirsiniz.Önerilerinizi bekliyorum şimdiden teşekkür ederim.

merhaba
Ayrıca Muygun Hocam'ada teşekkür Ederim.
Sayfa4'te bulunan G1 hücresindeki şube adını istediğiniz şubeyi giriniz.
H1 hücresindeki formülü silmeyiniz.
A2:F100 arasındaki formül dizi formülüdür. ( hücreye girildikten sonra ctrl+shift+enter tuş kombinasyonu ile aktif olmaktadır ) formül 65536 baz alınarak yapılmıştır.

Ekli dosyalar

Ben düşeyara formülü ile a2 hücresindeki ismi d:h stunu aralığında 1;0 olarak arattığımda a2 hücerindeki ismi belirttiğim yerde bulamıyor. (O İSMİN KARŞISINDAKİ 1 STUNUNDAKİ KODU ALICAM) isimler birebir aynı değil. sadece içinde geçen ismi bulmasnı istiyorum. formülde hatamı yapıyorum.

=DÜŞEYARA(A2;D:H;1;0)

Ben düşeyara formülü ile a2 hücresindeki ismi d:h stunu aralığında 1;0 olarak arattığımda a2 hücerindeki ismi belirttiğim yerde bulamıyor. (O İSMİN KARŞISINDAKİ 1 STUNUNDAKİ KODU ALICAM) isimler birebir aynı değil. sadece içinde geçen ismi bulmasnı istiyorum. formülde hatamı yapıyorum.

=DÜŞEYARA(A2;D:H;1;0)

Örnek bir dosyayla yeni bir başlıkta sormanız halinde daha kolay cevap alırsınız.

Nereye eklediniz?

Beklediğiniz gibi bir işlem yapılabilir mi bilmiyorum maalesef. Çok zor.

Yapması lazım. Sadece benzeyen isimlerin karşsındaki müşteri numarasını getiricek. Yapamıyormu exel bunu şimdi :)

"Sadece" denilecek kadar basit bir işlem değil maaelsef. Şahsen ben yapılabilir mi onu bile bilmiyorum. Belki makro ile yapılabilir ancak beni aşıyor.

Sn. ulkugom
mesajınızda "=DÜŞEYARA(A2;D:H;1;0)" yazdığı halde eklediğiniz dosyada "=DÜŞEYARA(B2;E:F;1;0)" formülü var. Tam olarak ne istediğinizi ayrıntılı bir şekilde açıklar mısınız? Bu şekliyle dosyanızdan birşey anlamak benim açımdan zor. Saygı ve selam ile ...

özür yalnışlık yapmış olabilirim. şöyle anlatayım;

B2 hücresindeki veriyi baz alarak,F2 deki ona benzeyen veriyi bulmasını ve karşısındaki E2 stununda bulunan müşteri kodunu bulmaya çalışıyorum.

Zannedersem F sütununda birden fazla isim var. İsimler birbirinden "-" işareti ile mi ayrılıyor?

Geri