• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

düşeyara formülününün açılır kutu ile kullanılması

ordulu82

Altın Üye
Arkadaşlar ekteki örnekte de sorunumu belirttim. benim istediğim açılır kutu vasıtasıyla hangi sayfa seçilirse aramayı o sayfaya göre yapması.

Ekli dosyalar

merhaba,

probleminize çözüm Sayın muygun tarafından verilmiş fakat ben de alternatif bir çözüm yolluyorum. İnceleyiniz...

kolay gelsin...

Son düzenleme:
c7 hücresinde "ocak" yazıyor olsaydı
aşağıdaki formüle alan adı olarak "ocak" nasıl yazdırabilirim ?
=DÜŞEYARA($C$8;ocak;2;0)
=M(C7) mesele böyle "ocak" diye yazıyor
fakat bu şekilde uyguladığımda =DÜŞEYARA($C$8;m(c7);2;0)
yazmıyor :(

Merhaba;
Eki tekrar inceleyin.
İyi çalışmalar.

Üstadım kusura bakmayın bir şey daha sormak istiyorum.
bu aynı listede her aydaki verileri ay olarak getirebiliyoruz ama mesela açılır kutuya toplam diye bir seçenek daha ekleyip sicil no yazdığımızda ay ay sıralayabilir mi. yani sicil no yazdığımızda hangi veriyi istiyorsak o veriyi;
ocak: ???
Şubat: ?? şeklinde getirebilir mi..

Üstadım teşekkür ederim tam istediğim gibi olmuş. fakat benim elimdeki listeler 20-25 sütun ve 600 satırdan oluşuyor. bu formülü benim listelerime nasıl uyarlayabilrim.

Merhaba;
Sütun başlıklarınızı bilmediğimden , hangi alanın toplamını alacağınız bilmediğimden örneğinizdeki verilere göre ekteki şekilde "toplam" diye birşey seçmeye gerek kalmaksızın sayfalarda ilgili sicile ait belirli bir sütun değeri ilgili ayların karşısına yazdırılabilir.

İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Merhaba;
Sütun başlıklarınızı bilmediğimden , hangi alanın toplamını alacağınız bilmediğimden örneğinizdeki verilere göre ekteki şekilde "toplam" diye birşey seçmeye gerek kalmaksızın sayfalarda ilgili sicile ait belirli bir sütun değeri ilgili ayların karşısına yazdırılabilir.

İyi çalışmalar.

Hocam son soru. artık soru sormaya da yüzm kalmadı :))
biz açılır kuya 12 sayfa ekledik ya daha fazla sayfaya bağlantı yapılabilir mi ben yaklaşık 3 saattir formülü çözmeye çalıştım bulamadım :))

Elbette
Excelin sınırlarının müsadesi kadar sayfa ekleyebilirsiniz. (ofis 2003 için 255 sayfa)
ekleri inceleyin.
İyi çalışmalar.

Üstadım gördüğüm kadarıyla bu örnekteki formüller benim yapmak istediğim dosyaların büyük çoğunluğunda kullanılacak. rica etsem bu sayfada kullanılan formülleri örnek üzerinde kısaca açıklayabiirmisniz. sürekli olarak size soru yazmıyım burdan :)

Merhaba;
"Ne var ne yok? " gibi bir soru olmuş ama yinede yapılanlarla ilgili "genel" bir açıklama yapmaya çalışayım.

ordulu82-dolaylı adres-3 uygulaması için;
EHATALI , İNDİS , DOLAYLI , KAÇINCI , TOPLA.ÇARPIM işlevleriyle ilgili araştırma yapın.
Ayrıca Açılan Kutu için açılan kutu üzerinde iken mouse sağ tuş> Denetimi biçimlendir sekmesinden hücre bağlantısı vs özellikleri inceleyin.
Ve ayrıca tüm kullanılan formüllü hücrelerde Biçim>koşullu biçimlendirme sekmesinden koşullu biçimlendirmeyi gözlemleyin.
Bunlara ilave olarak
ordulu82-dolaylı adres ve köprü uygulamasında;
KÖPRÜ , PARÇAAL , HÜCRE , dosyaadı , MBUL işlevleri ile ilgili araştırma yapın.
Ekle>ad>tanımla sekmesinden A1 hücresine uygulanan ad tanımlamayı ve bu tanımlanan adın,
Veri>dorulama ile oluşturulan açılır listede kullanımını inceleyin.
Bunlarla ilgili sitede birçok örnek ve geniş açıklama bulabilirsiniz.
Yeterki arayın.
İyi çalışmalar.

Merhaba;
"Ne var ne yok? " gibi bir soru olmuş ama yinede yapılanlarla ilgili "genel" bir açıklama yapmaya çalışayım.

ordulu82-dolaylı adres-3 uygulaması için;
EHATALI , İNDİS , DOLAYLI , KAÇINCI , TOPLA.ÇARPIM işlevleriyle ilgili araştırma yapın.
Ayrıca Açılan Kutu için açılan kutu üzerinde iken mouse sağ tuş> Denetimi biçimlendir sekmesinden hücre bağlantısı vs özellikleri inceleyin.
Ve ayrıca tüm kullanılan formüllü hücrelerde Biçim>koşullu biçimlendirme sekmesinden koşullu biçimlendirmeyi gözlemleyin.
Bunlara ilave olarak
ordulu82-dolaylı adres ve köprü uygulamasında;
KÖPRÜ , PARÇAAL , HÜCRE , dosyaadı , MBUL işlevleri ile ilgili araştırma yapın.
Ekle>ad>tanımla sekmesinden A1 hücresine uygulanan ad tanımlamayı ve bu tanımlanan adın,
Veri>dorulama ile oluşturulan açılır listede kullanımını inceleyin.
Bunlarla ilgili sitede birçok örnek ve geniş açıklama bulabilirsiniz.
Yeterki arayın.
İyi çalışmalar.

Üstadım tam 5 gündür araştrma yapıyorum. abartısız söylüyorum en az 200-300 örnek dosya indirip incelemişimdir. pek bir ilerleme sağlayamadım. ama indis ve kaçıncı formülünün Düşeyara formülünün kullanılmadığı yerlerde nasıl kullanılacağını öğrendim :).ama sizin yaptığınız örneğin tersinin nasıl olduğunu bulamadım. yani biz ilgili ayın dosyalarından veri alıyoruz ya, bu defa tersi olucak yani o sayfaya veri yazdığımızda seçtiğimiz sayfaya aktarılsın. bu konuda da yardımcı olabilirseniz çok memnun olucam.

Son düzenleme:
Merhaba;
Birde bu eki deneyin.
İyi çalışmalar.
Muygun Hocam örnekte sicil numarası yazınca isim ve soyisim'i formülle getiriyorum. fakat temizle butonuna basınca formülleri de siliyor. formül olan hücreleri kiltledim ama bu defa da kod debug hatası veriyor. sorunu nasıl düzeltebilriz.

Merhaba;
Bu işlemi hangi sayfada yapıyorsunuz? (dosya ekleyin)

Geri