• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Düşeyara formülüne hafta kriteri eklemek

Excel Vers. ve Dili
ingilizce
Merhaba;

Tabloda hafta içi yani pazartesiden cumartesiye kadar (cumartesi dahil) olan bölüme düşeyara formülü adapte etmek istiyorum.Forumdaki hafta formüllerini inceledim ama düşey ara formülüne adapte edemedim. Ayrı bir bölümde ise pazar dahil olan hafta bölümü var.Oraya haftanın 7 gününü içine alan bir düşey ara gerekli. Bir yerdede ay bazlı düşey ara var.

formül konusunda yardımcı olursanız sevinirim.

Ekli dosyalar

Bu kadar basit olamaz diye düşünüyorum ama eğer sarı hücrelere D:I aralığındaki km toplamını almak istiyorsanız neden

=TOPLA(D6:I6)

formülünü kullanmıyorsunuz? Aynı şey pazar günü için de

=J6

formülüyle oluyor.

İşin benim atladığım kısmı nedir?

Üstadım sayfa çok yavaş çalışıyor. Bende başka bir konuda sizin verdiğiniz formülü uyarladım sayfa bir nebze olsun hızlandı. Bende haliyle sayfayı bu formüller yavaşlatıyor herhalde diye düşünerek oradaki toplamları da değiştirmek istedim. Belki de yanılıyorum.
Hafta ok ay için ne yapabiliriz aylık toplam için bir formül uyarlamanız mümkün olabilir mi?

Açıkçası tablo yapınız düzenli formüller ve makrolar kurmak için pek uygun değil gördüğüm kadarıyla. Her haftayı ayrı 3 satıra ayarlamanız ve haftaları alt alta sıralamanız buna neden oluyor. Bunun yerine her günü ayrı sütuna yapsanız yani haftaları alt alta değil yan yana ayarlasanız daha düzenli olur diye düşünüyorum. Diğer türlü beni aşıyor maalesef.

Bu sefer tablo çok uzuyor diye düşündüm. Onun için bu şekilde ayarladım.
Dediğiniz gibi yine haftayı topla olarak buldum. Tabloyu topla.çarp formüünün yavaşlattığının farkına vardım. Onun için günlük bilgileri düşey ara ile çözdüm aylık toplama kadar geldim.Aylık toplam bulmayı topla çarp ile yapıyorum ama bir türlü düşeyara formülüne uyarlayamıyorum.

İlginiz için teşekkür ederim Yusuf bey

Geri