• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Düşeyara formülünde #başv hatası !!!..

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan nui-gs
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Excel Vers. ve Dili
2010
Merhaba arkadaşlar,

Eklediğim dosyada 3 adet çalışma sayfası bulunmakta...
"Özet Tablo" ve "Tüketim Tablosu" sayfalarım "Grupsuz Envanter" sayfasından veri almakta...

Her ay sayım sonrası "grupsuz envanter" sayfasını silerek yeni envanteri buraya yapıştırıyorum ve "Özet Tablo" da "yenile" diyerek verilerimi güncelliyorum.

Ancak yeni oluşturduğum "Tüketim Tablosu" sayfası "grupsuz envanter" sayfasını sildiğim anda formüller içinde "#başv" hatası veriyor ve ben tekrar yeni değerleri yapıştırsam da hata verdiği için algılamıyor.

Formüllerimi eğer, eğerhata, ehatalıysa, eyoksa gibi formüllerle değer vererek düzeltmeyi denedim ama başarılı olamadım.

Kısaca isteğim;

Grupsuz envanter kısmını silip yeni envanteri yapıştırdığım anda Tüketim Tablousu nun da güncellenmesi istiyorum..

NOT: grupsuz envanter sayfasını silmeden üstüne yapıştırma yapmıyorum çünkü Özet tablo kısmında değerler kısmından bazen hata veriyor (başıma geldi 1-2 defa..)

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...

Ekli dosyalar

.

=VLOOKUP($A$8:$A$107;GrupsuzEnvanter!I:J;2;FALSE)

Bu nasıl bir formül? Formül hatalı. VLOOKUP - DÜŞEYARA formülünün Excelin yardım menüsünden Söz dizimine bakın.

.

üstad ne demek istediğini anlıyorum....
ancak formülde hata yok sağlamasını yaptım ;)
o aralık kısmı ürünler gruplandırılmış olduğu için o şekilde...
başka arkadaşlar yanlış bölümlere ürün kodu açarsa yanlış giriş olmasın diye grup şeklinde yapıldı..

zaten benim sorunum o kısımda değil..
veri sayfasında yapıştırdığım sayıları değer görmese de bi yere 0 yazıp kopyalıyorum özel yapıştırdan topla deyince yine çağıyor verileri...

ama yenile işleminde sorun var ben grupsuz envanter sayfasını sildiğim anda çıkan "#başv" dan nasıl kurtulabilirim..

üstad ne demek istediğini anlıyorum....
ancak formülde hata yok sağlamasını yaptım ;)
o aralık kısmı ürünler gruplandırılmış olduğu için o şekilde...
başka arkadaşlar yanlış bölümlere ürün kodu açarsa yanlış giriş olmasın diye grup şeklinde yapıldı..

zaten benim sorunum o kısımda değil..
veri sayfasında yapıştırdığım sayıları değer görmese de bi yere 0 yazıp kopyalıyorum özel yapıştırdan topla deyince yine çağıyor verileri...

ama yenile işleminde sorun var ben grupsuz envanter sayfasını sildiğim anda çıkan "#başv" dan nasıl kurtulabilirim..

.

GrupsuzEnvanter Sayfasını yaptıktan sonra, Formüllerinizin olduğu sayda #REF - #BAŞV yerine GrupsuzEnvanter Find / Replace yöntemi ile değiştirseniz olmuyor mu?

.

:) herhangi müdahele de bulunmadan güncelleme şansı yok mu :)

söyleyişinden yok gibi algıladım :(

dediğini de denedim ama olmadı :( yada ben beceremedim

illaki düşeyara da yapmak zorunda değilim öneriye açığım ama envanter sayfasını sildiğim anda atadığım formüllerin bozulmamasını nasıl sağlarım ??? ki sonra yeni envanteri yapıştırınca yenilesin.. envateri üzerine yapıştırıp sadece mal kodu sütünunu değerlere çevirdikten sonra tümünü yenile deyince formüller de sıkıntı yok çünkü..

yurttaş, envanter de başlık kısmını ( maladı, malkodu vs.. ) kısmını silmeden yapıştır yapınca sorun olmadı :) :)

şimdi bir tek sorum var ;

envanteri muhasebe programından çektiğim için malkodu hücresinin biçimi değişik ve malkodu bölümü hata veriyor yapıştır deyince...
otomatik hata denetimini kapatınca hatayı göstermiyor ama benim tüketim tablo sayfam malkodu hücrelerini görmüyor ben de bi hücreye sıfır yazıp özel yapıştırdan topla deyip oralara değer yapıştırıyorum :)

bundan kurtulmak için senden isteğim mümkünse;

Grupsuz Envater sayfasına değerleri yapıştırdığımda malkodu sütunu otomatik değerlere çevirecek bir makro ve

Tüketim Tablosu sayfasında yenile butonu

için yardım..

konuyu silebilirsiniz moderatör arkadaşlar...
makro bölümünde düzenleyerek paylaştım tekrar yapmış olmayayım ;)

İyi çalışmalar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri