• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Düşeyara formulu

Excel Vers. ve Dili
excel 2007
Arkadaşlar herkese selamlar,ben güzel bir DÜŞEYARA formulünü oluşturdum ,ama bir detayını atladım FİYAT bölmesinde aynı ürün için iki ayrı fiyat veriyor tabi farklı zaman tarihine göre ,yapmak istediğim güncel tarihe göre fiyat seçmesi....Teşekürler

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Anladığım kadarı ile aranan değer kısmında eğer işlevi kullanmanız gerekiyor.

Merhaba,

Fiyat sayfasındaki düzen formül yazmak için uygun değil gibi.

Ayrıca otellerde konaklama fiyatları güncel tarihe göre değil periyod tarihlerine göre hesaplanır. Siz soruda daha farklı birşey mi istiyorsunuz.

Sorunuzu daha fazla açmanızı rica ederim.

.

Ömer bey ilginiz için sağolun,tam dediğiniz gibi, perioda göre hesaplamasını istiyorum, yani tarihleri yazdığımda hangi period içinde geçiyorsa o period'un fiyatını vermesini istiyorum

herhalde benim duseyara formülüm çok beğenildi )))baksanıza baya ziyaret eden var

Daha önce tablonuzda hatalar olduğunu söylemiştim.

ANTIK...01.11.2012...15.03.2013
ANTIK...27.12.2012...04.01.2013

Örneğin burada 01.01.2013 tarihi 2 ayrı aralığıda kapsıyor, tabloda bu şekilde tutarsızlıklar olduğu sürece formüle yön veremezsiniz.

Önce bu durumlardan kurtulmanız gerekir. Dosyanızı buna göre hazırlayıp yeniden eklemenizi rica ederim.

S2 hücresine yazıp yana ve alt hücrelere kopyalayın.

Kod:
=EĞER($B2="";"";TOPLA.ÇARPIM(ARA(($D2+SATIR(DOLAYLI("1:"&$E2-$D2))-1)
 ;KAYDIR(Fiyat!$B$2;KAÇINCI($B2;Fiyat!$A$1:$A$31;0)-2;;EĞERSAY(Fiyat!$A$1
  :$A$31;$B2));KAYDIR(Fiyat!D$2;KAÇINCI($B2;Fiyat!$A$1:$A$31;0)-2
   ;;EĞERSAY(Fiyat!$A$1:$A$31;$B2)))))

.

Hatalımı ?

Ömer bey;
formül s2 hücresine yapıştırılıp ilgili hücrelere kopyalandığında t (pax fiyat) sütununda hesaplama yapmıyor...

Bilgi için teşekkürler, hata giderilmiştir.

Mükemmel bir formül, ))) ,baya uzun işlemi var ,baya uzun uğraşınızın var !!! Benimde emeğinize baya uzun teşekkürüm var ,elinize ,aklınıza sağlık ,becerilerinizi kıskanıyorum !!!

Son düzeltme O sütününde tutar bölmesinde yanlış fiyat veriyordu ,küçük bir düzeltme yaptım

=EĞER($B2="";"";ARA(($D2+SATIR(DOLAYLI("1:"&$E2-$D2))-1);KAYDIR(Fiyat!$B$2;KAÇINCI($B2;Fiyat!$A$1:$A$112;0)-2;;EĞERSAY(Fiyat!$A$1:$A$112;$B2));KAYDIR(Fiyat!D$2;KAÇINCI($B2;Fiyat!$A$1:$A$112;0)-2;;EĞERSAY(Fiyat!$A$1:$A$112;$B2))))

Geri