• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Düşeyara formülü #YOK hatası yardım

hadromer

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
LTSC Professional Plus 2021 64 Bit Türkçe
Merhaba hocalarım,
Aşağıda fotoğraflarda eklediğim gibi 2 farklı excell dosyam var. iki dosyadaki verileri eşitlemek istiyorum. Örneğin 1 numaralı dosyada ki "Epithemia sorex " kopyalayp iki numaralı dosyada ki "Epithemia sorex " üzerine yapıştırdığımda 3 ve 4. sütunlardaki verileri otomatik doldurmasını istiyorum. Önceden bu formül çalışıyordu fakat office silip yeniden yükledim ardından #YOK hatası almaya başladım. Acaba yardımcı olur musunuz ?

Kullandığım formül ; =DÜŞEYARA(C3;'D:\USB_18_2_13\HAVZA25\TIT\[TIT_database.xlsx]Sayfa1'!$A:$B;2;YANLIŞ)

1. numaralı dosya ya ait fotoğraf ;
vjozpv.png

2 numaralı dosyaya ait fotoğraf ;
9mpXD5.png

Son düzenleme:
İki dosyayıda A3 hücresine göre ayarladım.
Kod:
=DÜŞEYARA(A3;[Kitap1]Sayfa1!$A$3:$C$12;2;YANLIŞ)
2. veri için ise
Kod:
=DÜŞEYARA(A3;[Kitap1]Sayfa1!$A$3:$C$11;3;YANLIŞ)

Bu iki işlem kitap 2 de yapılmış olacak

İki dosyayıda A3 hücresine göre ayarladım.
Kod:
=DÜŞEYARA(A3;[Kitap1]Sayfa1!$A$3:$C$12;2;YANLIŞ)
2. veri için ise
Kod:
=DÜŞEYARA(A3;[Kitap1]Sayfa1!$A$3:$C$11;3;YANLIŞ)

Bu iki işlem kitap 2 de yapılmış olacak

Merhaba,öncelikle çok teşekkür ederim. Lakin kodları anlamadım. Bu linkte dosyalar mevcut. Rica etsem bir kısmında uygulayıp dener misiniz ?

Ben bu formülü kullandım. "=EĞERHATA(DÜŞEYARA(C3;'D:\USB_18_2_13\HAVZA25\TIT\[Kitap1.xlsx]Sayfa1'!$A:$B;2;YANLIŞ);"")" fakat doğru veri çekemedim. üstteki satırın verisini alıyor. Lütfen yardım eder misiniz

Merhaba,öncelikle çok teşekkür ederim. Lakin kodları anlamadım. Bu linkte dosyalar mevcut. Rica etsem bir kısmında uygulayıp dener misiniz ?

Ben bu formülü kullandım. "=EĞERHATA(DÜŞEYARA(C3;'D:\USB_18_2_13\HAVZA25\TIT\[Kitap1.xlsx]Sayfa1'!$A:$B;2;YANLIŞ);"")" fakat doğru veri çekemedim. üstteki satırın verisini alıyor. Lütfen yardım eder misiniz

Bu şekilde bir sıkıntı yok

Ekli dosyalar

Geri