• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Düşeyara formülü yardım

Excel Vers. ve Dili
Office 2013
herkese merhaba;
reçete çalışmalarımda düşey ara formülü kullanmak istiyorum.
fakat bir malzemenin birkaç boyutu olduğu hammeddelerim bulunmakta. boyutsuz olanlarda var.
benim istediğim ürünün kodunu ve açıklamasını girdikten sonra fiyatını diğer excel kitabından çekmesi. ( ben yanına ayrı sayfa olarak açtım ama normalde başka bir çalışma kitabından almasını istiyorum)
şimdiden teşekkür ederim.
saygılarımla

Ekli dosyalar

Kod:
=DÜŞEYARA(A2;[ürünKitap1.xls]Sayfa2!$A$2:$D$8;4;0)

ürünKitap1.xls isimli bir dosya açıp sayfa2 isimli sayfada sizin dosyanızdaki sayfa2 yi oraya kaydedip. yukarıdaki formülü formülü uygulayabilirsiniz.

dosyanızdaki 2 sayfa için ise aşağıdaki formülü uygulayabilirsiniz.
Kod:
=DÜŞEYARA(A2;Sayfa2!$A$2:$D$9;4;0)

BU TEK KRİTERE GÖRE OLAN,

Son düzenleme:
Bu örneğe bakabilir misiniz ?

sanırım bu iki dosyaya bakınca demek istediğimi daha iyi anlatabilirim.
diğer formüllerde boyutu olmayan madde fiyatları gelmedi yada ben getiremedim :)

Ekli dosyalar

ekli dosya da başka kitaptan olarak yaptığım duruma göre aşağıdaki dizi formülü işlemi gerçekleştirdi.
Kod:
=İNDİS([ürünlist.xls]LLLL!$D$2:$D$5;KAÇINCI(1;([ürünlist.xls]LLLL!$A$2:$A$5=A2)*([ürünlist.xls]LLLL!$B$2:$B$5=B2);0);1)

ancak sizin 4. penceredeki dosyalarınız .xls ve .xlsx
Kod:
=İNDİS('[fiyat liste.xls]Sayfa1'!$D$2:$D$54;KAÇINCI(1;('[fiyat liste.xls]Sayfa1'!$A$2:$A$54=A2)*('[fiyat liste.xls]Sayfa1'!$B$2:$B$54=B2);0);1)

veya
Kod:
=İNDİS('[fiyat liste.xlsx]Sayfa1'!$D$1:$D$60;KAÇINCI(1;('[fiyat liste.xlsx]Sayfa1'!$A$1:$A$60=A2)*('[fiyat liste.xlsx]Sayfa1'!$B$1:$B$60=B2);0);1)
olarak dizi formülünü oluşturamadı...
ALT+CTRL+Enter basmama rağmen formül =olarak kalıyor. >formülü paranteze aldıramadım.
Umarım. Başka arkadaş gerçekleştirebilir.

Ekli dosyalar

bir sorum olacak arkadaşlar yardım edermisiniz lütfen
aynı sayfa içerisinde sırasıyla E8 den başlayarak devam eden E8,E13,,E18,E23,E28,E33,E38,E43..... BÖYLE DEVAM EDEN HÜCRELERİ
SIRASIYLA P7,P8,P9,P10,P11,P12... HÜCRELERİNE KOPYALAMAK İSTİYORUM LÜTFEN YARDIMCI OLURMUSUNUZ ?

Merhaba,

Deneyiniz.
Kod:
=İNDİS(E$8:E$43;(SATIR(A1)-1)*5+1)

sayın bzace bu formülü
Kod:
=İNDİS(E$8:E$43;(SATIR(A1)-1)*5+1)

satır aralıkları düzenli 5 satır olmaz ise karma satırlarda değerler olursa nasıl düzenleyebilriz

Dosya ekte gibidir.

öncelikle çok teşekkür ederim.
benim pc de açtığımda yine hata verdi.
pc deki konumunu excel dosyası içerisine yazdım. yardımcı olursanız çok sevinirim.
teşekkürler şimdiden.

Ekli dosyalar

Geri