• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Düşeyara formülü yardım

Excel Vers. ve Dili
2010 Türkçe
Arkadaşlar merhaba düşeyara formülünü kullanarak oluşturduğum bir tabloya diğer sekmelerden veri çekmeye çalışıyorum. Fakat sutundaki aynı isimli değer olması durumunda sorun yaşıyorum. Mesela aynı isimli olan B sutunundaki bulmasını istediğim değere ait C ve D sutnundaki değerler farklı olabiliyor. Basit bir örnekle anlatmam gerekirse B sutununda üç tane mehmet isiminin olduğunu düşünün, C sutunundada farklı değerde yaşları olsun. Mehmetin yaşını arattığımda en üstteki mehmetin yaşını getiriyor. Bunu nasıl halledebilirim. Yardımcı olursanız sevinirim.

Merhaba,

Birkaç örnekle kendim de denedim sizin yapmak istediğinizi fakat Excelde bunu bu şekilde yapamayız. Soyad ya da ayırt edici bir başka değer daha eklemeniz lazım.

Öncelikle ilginize teşekkür ederim peki farklı bir formülle yada yöntemle halletme durumumuz olabilirmi acaba. Birde satır yüksekliğini hücreye formülle çekilen verilerle orantılı olarak otomatik ayarlamayı bir türlü beceremedim.

Aklıma gelen basitçe şu şekilde yapabilirsiniz.

http://hizliresim.com/d3AP1X

Bir dosya eki koyarsanız onun üzerinde de uğraşayım.

İkinci sorunuzu anlamadım. Tekrar bir bakıp döneceğim.

Ekli dosyalar

• Düşeyara.jpg
    Düşeyara.jpg
    19.4 KB · Görüntüleme: 2
Aklıma gelen basitçe şu şekilde yapabilirsiniz.

http://hizliresim.com/d3AP1X

Bir dosya eki koyarsanız onun üzerinde de uğraşayım.

İkinci sorunuzu anlamadım. Tekrar bir bakıp döneceğim.
Elinize sağlık. Fakat benim verilere ekleme yapamam çünkü sabit olması gereken değerler(çevre şehircilik poz numaraları) herhangi bir ekleme yapamam yani. Diğer sorumda formül attığım hücreye aktarılan verilerin fazla olmasından dolayı hücreye sığmıyor ve satır yüksekliğini elle arttırmam gerekiyor. Bu durumun hücredeki verilerin miktarına göre otomatik ayarlamasını istiyorum. Altın üye olmadığım için yükleme-indirme yapamıyorum. :)

Geri