• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Düşeyara formülü başvurusunu ardışık artırmanın kısa yolu

Excel Vers. ve Dili
Excel-2016
Saygıdeğer Arkadaşlar..! (Herkese hayırlı ramazanlar dileğiyle)

Fazla sayıda Düşeyara formülünü aşağı doğru çekince, tabiiki rakamsal ifadeleri sabit kalıyor. Normal formüller gibi başvuru hücrelerini ardışık olarak artırmıyor. Formüller fazla olunca da tek tek değiştirmek zaman alıyor. Formül içinde devam eden başvuru akamlarını daha kısa yoldan ardışık olarak değiştirmenin yolu varmı..

Örnek: =DÜŞEYARA(RFRANS;İHALEKAYIT;6;DOĞRU) bu formülü çekince veya çekilmiş formülüdeki 6 rakamını aşağıya doğru 7-8-9-.....gibi artırmanın kısa bir yolu varsa makbule geçecek.. Hiç değilse olup olmayacağını öğrenmiş oluruz..

.

Kod:
=DÜŞEYARA(RFRANS;İHALEKAYIT;SATIR(A6);DOĞRU)

veya;

Kod:
=DÜŞEYARA(RFRANS;İHALEKAYIT;SATIRSAY($A$1:A6);DOĞRU)

NOT: "DOĞRU" yu bilerek mi yazdınız?

.

Alternatif Olsun :)

6 yerine ekteki formulu kullanabilirsiniz.

HÜCRE("sat";A6)

Arkadaşlar elinize sağlık çok teşekkür ediyorum. Sn.yurrtas ve Sn.Huseyinkis.. Demek ki çözüme ulaşmayacak hiç bir şey yok.

Bu arada Yurttaş hocamın sorusuna cevap vereyim. Formülü alıntı olarak kopya ettim, o şekil kullanıyorum. Farkına vardığım şu ki, "DOĞRU" veya "YANLIŞ" veya da hiç olmaması bir şey değiştirmiyor.. Hocam; anladığım kadarıyla o ifadeleri kullanmanın gereği yok mu demek istediniz.. Lüzum etmiyor ise, bari onu da bilmiş olayım..Tekrar teşekkürler ve hoşça kalınız..

Arkadaşlar elinize sağlık çok teşekkür ediyorum. Sn.yurrtas ve Sn.Huseyinkis.. Demek ki çözüme ulaşmayacak hiç bir şey yok.

Bu arada Yurttaş hocamın sorusuna cevap vereyim. Formülü alıntı olarak kopya ettim, o şekil kullanıyorum. Farkına vardığım şu ki, "DOĞRU" veya "YANLIŞ" veya da hiç olmaması bir şey değiştirmiyor.. Hocam; anladığım kadarıyla o ifadeleri kullanmanın gereği yok mu demek istediniz.. Lüzum etmiyor ise, bari onu da bilmiş olayım..Tekrar teşekkürler ve hoşça kalınız..

Bunu ben açıklamaya çalışayım..

doğru yazdığınız zaman değeri bulamassa en yakın değeri bulur ve getirir.
ve yine bir tabloda 2 veya daha fazla değer varsa en sonuncusunu size getirecektir.

Yanlış yazıldığında direk deger varsa o değeri bulmaya çalışır bulamassa #YOK hatası verir.
ve yaznlış yazıldığında bir tabloda aynı değerden 2 veya fazla varsa ilk değeri getiri.

Ufak bir ornek dosya ekliyorum bir inceleyin.

Ekli dosyalar

Sn.Huseyinkis..! tekrar tekrar teşekkür ederim. Önemsiz gibi zannettim, fakat baya önemli bir nokta imiş.. Şu halde ben; "yaklaşık falan değer de almak istemem, ilk veya son değeri de... ne ise o değer gelsin, boş ise boş değer gelsin" dersem; o zaman Bu DOĞRU-YANLIŞ ifadelerini hiç kullanmasam daha mı isabetli olur..

Sn.Huseyinkis..! tekrar tekrar teşekkür ederim. Önemsiz gibi zannettim, fakat baya önemli bir nokta imiş.. Şu halde ben; "yaklaşık falan değer de almak istemem, ilk veya son değeri de... ne ise o değer gelsin, boş ise boş değer gelsin" dersem; o zaman Bu DOĞRU-YANLIŞ ifadelerini hiç kullanmasam daha mı isabetli olur..

Siz orayı boş kullanmayın hatasız veri için YANLIŞ ifadesini kullanmak daha iyi olacaktır.

Geri