• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

DÜŞEYARA FORMÜL HATASI ve Veri Doğrulama

Excel Vers. ve Dili
excel 2013 türkçe
Eklediğim excel dosyasında da belirttim

LİSTE sayfasından FİYAT Sayfası hücre D12 ve türevlerine veri doğrulama yaptım. D12'de kutucuktan ürün seçerken Ürünleri Harf ile Süzme konusunda sıkıntı yaşıyorum ve açıkçası beceremedim.

FİYAT Hücre F12 ve G12'ye DÜŞEYARA uyguladım, D12'den seçtiğim ürünlere göre F12'de ADET,METRE,TAKIM tarzı birimler görünmesini arzuladım, G12'de de LİSTE'de karşılık gelen fiyat birimin gözükmesini arzuladım.. Uyguladığım DÜŞEYARA F12'de sorunsuz çalışırken G12'de hata vermektedir ancak hatanın kaynağını bir türlü bulamadım.

Ekli dosyalar

bu şekilde olmasını istiyorsunuz anladığım kadarı ile

teşekkürler evet aynen böyle istiyordum. sadece meraktan soruyorum F12'de yaşamazken o hatayı G12'de neden yaşadım ?

Birde D12 ve Türevlerinde veri doğrulama'da harf ile süzmeyi nasıl yapabilirim ?

hocam sizin yazdığınız formül de =EĞER(D13="";"0";DÜŞEYARA(D13;LİSTE!B3:C82;3)) 3. sütundaki veriyi istemişsiniz ama esas gelmesi istediğiniz 2. sütun yani =EĞER(D13="";"0";DÜŞEYARA(D13;LİSTE!B3:C82;2)) bu şekilde olunca hata vermiyor.indis ve kaçıncı daha kullanışlı olduğu için size onu kullandım.

liste sayfasındaki verilerin a-z sıralama yapması için küçük bir makro ekledim daha sonra o sayfaya veri eklediğinizde de sıralanır.

Ekli dosyalar

hocam sizin yazdığınız formül de =EĞER(D13="";"0";DÜŞEYARA(D13;LİSTE!B3:C82;3)) 3. sütundaki veriyi istemişsiniz ama esas gelmesi istediğiniz 2. sütun yani =EĞER(D13="";"0";DÜŞEYARA(D13;LİSTE!B3:C82;2)) bu şekilde olunca hata vermiyor.indis ve kaçıncı daha kullanışlı olduğu için size onu kullandım.

anladım tekrar çok teşekkürler. az önce DÜŞEYARA 2. sütun olarak deneyeyim dedim ancak anlayamadığım sebepten bir kaç üründe karşısına farklı bir fiyat olarak görünüyor. indis'i kullanmak sanırım daha mantıklı görünüyor.

liste sayfasındaki verilerin a-z sıralama yapması için küçük bir makro ekledim daha sonra o sayfaya veri eklediğinizde de sıralanır.

LİSTE'de A'dan Z'ye Sıralanmasının açıkçası bana pek bir yararı yok, istediğim FİYAT D12'de A'dan Z'ye harfini yazdığım anda içerisinde o harf geçen bütün ürünlerin listelenmesiydi

Son düzenleme:
Geri