• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

DÜŞEYARA fonksiyonunu Birden Fazla Kriterle Şartlı Kullanmak

Excel Vers. ve Dili
Excel 2013 TR-ENG
680.000 satırlık bir tablom var ve yıl sonuna kadar eklenecek bilgiler ile tahminen 1.000.000 satır olacak. Bu tablomdan bir başka tabloya DÜŞEYARA ile bilgi çekiyorum. KOD, TARİH ve FİYAT gibi sütun başlıklarım var. Bilgiyi KOD isimli sütüna göre aratıp FİYAT sütünundan alıyorum. Ancak, aradığım KOD'un, en büyük tarihli olan satırındaki FİYAT bilgisini yakalamak istiyorum.
DÜŞEYARA Fonksiyonu ilk bulduğunu getiriyor. Bu işi görecek başka bir fonksiyon var mıdır. Yada DÜŞEYARA ile bu işi yapabilirmiyim.

Fikir verecek arkadaşlar şimdidem teşekkür ederim.

.

Hacimli veriler için formülün pek sağlıklı olacağını sanmıyorum.

Pivot Table - Özet Tablo veya en mükemmeli Microsoft tarafından ücretsiz sunulan Power Pivot eklentisini kullanmanızı öneririm.

.

Teşekkür ederim...

Serdar Bey,

Hacimli veriler için excelde sorun yaşayabileceğimi hissediyorum. Epeyce geç cevap geliyor. Ancak, formül olarak excel üzerinde daha azveriyle de olsa bir çözüm arıyorum.

sayın idris serdar bey sitenize nasıl üye olabilirim

Tablonuzu tarihe göre büyükten küçüğe sıralarsanız DÜŞEYARA fonksiyonu ile istediğiniz bilgiye ulaşmanız kolaylaşır.

1.000.000 satırlık veriyi formülle sorgulamak exceli zorlayacaktır. Tabi bu koşul "başka tabloya..." dediğiniz tablonuzun satır sayısıyla alakalı bir durumdur. Bu tablonuzun satır sayısı az ise çok kasılma yaşamayacağınızı düşünüyorum.

Geri