• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

düşeyara fonk. aynı değerleri sıralıyor

Excel Vers. ve Dili
Excel 2008 Türkçe
Merhaba arkadaşlar,

Günlerdi çözemediğim bir sorun ile karşı karşıyayım. Şöyle ki:

Çalışma kitabımda, F10:F19 aralığındaki tüm hücrelerde, =DÜŞEYARA($E$2; '[KDV Hesap Özetleri (2015).xlsx]OCAK'!$D$5:$T$54; 3; YANLIŞ) formülü ile arama yapıyorum. Ancak tüm hücreler, birbirleriyle aynı değeri, yani arama yaptığı sütunda bulduğu ilk değeri yazıyor.

Bana (açıklamasını yazıyorum);
E2 hücresindeki değeri diğer sayfada ara ve karşılık gelen değeri 3. sutunda bul. Eğer bulduğun değer bir üstteki hücre ile aynıysa, bir sonrakini (bir büyüğünü) bul.
şeklindeki fonksiyon lazım.

Yardımcı olabilir misiniz?
Teşekkürler.

Almak istediğiniz sonucu da gösteren örnek dosya eklerseniz, daha hızlı yardım alabilirsiniz.

Altın üye olmadığınız için, internetteki dosya paylaşım sitelerine excel dosyanızı yükleyerek, indirme linkini burada paylaşabilirsiniz.

Merhaba,

Dosyanın linki aşağıda bulunmaktadır.

Çalışma kitabında, Sayfa2!E2 hücresinde yazılı Vergi Numarası OCAK!D5 : D54 aralığında bulunan Vergi Numaraları arasında sorgulanacak ve OCAK!F5:F54 aralığında karşılık gelen Evrak Tarihi Sayfa2!F10:F19 aralığındaki hücrelere yazılacak.

Bu kısma kadar fonksiyon istediğim gibi çalışıyor. Ancak;

Sayfa2!F10:F19 aralığındaki hücrelerde hep aynı sonuçlar var. Diğer bir deyişle düşeyara fonksiyonu her hücreye sorgulamada bulduğu ilk değeri yazıyor.

Yapmak istediğim şudur ki:

E2 deki Vergi numarasını OCAK!D5 : D54 de sorgula, OCAK!F5:F54 aralığındaki karşılığını al, Sayfa2!F10:19 daki hücrelere yaz. Eğer F11 e yazdığın değer F10 ile aynıysa F10 daki değerden bir büyük olan değeri yaz.

Dediğim gibi, bir çözüm bulamadım.
Yardım ederseniz müteşekkir olurum.

https://yadi.sk/i/w4323vmTaaPkh

Merhabalar
Anladığım kadarıyla yapmaya çalıştım. İşyeri bilgisayarında olduğum için dosya ekleyemiyorum.
1- Sayfa2'de V1 hücresine
=İNDİS(OCAK!$F$1:$F$54;KÜÇÜK(EĞER(OCAK!$D$5:$D$54=$E$2;SATIR(OCAK!$D$5:$D$54));SATIR())) formülünü girin. Dizi formülüdür. Formül çubuğundan çıkmak için CTRL+SHİFT+Enter tuşlarını kullanın.
2-Formülünüzü V55 hücresine kadar çoğaltın.
3-V1-V55 aralığını tarih olarak biçimlendirin.

Bu sonuçları almak istiyorsanız bu formülü tablonuza uyarlayınız. Saygı ve selam ile ...
NOT: Buradan kopyala yapıştır ile formül kopyalarken boşluklar olabiliyor. Bu yüzden formülü buradan dosyanıza kopyalarken aradaki boşlukları silmeyi unutmayınız. Ve formülü kontrol ediniz.

Merhabalar Erdal bey ve ataköylü-59,

Uzun zamandır çözemediğim fonksiyon sorunu siz sayesinde çözüldü; müteşekkirim.

Saygılarımla,
Bekir.

Geri