• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

düşeyara da 1den fazla sonuç

Excel Vers. ve Dili
2010 Almanca
Merhaba arkadaşlar,
excel.web.tr ve birçok başka sitede aramalar yaptım fakat sonuca ulaşamadım ve yardımlarınızı rica ediyorum.

Başlıktanda anlaşılacağı üzere düşeyara da 1 den fazla sonuç alma imkanımız varmı.
Ekteki tabloda sorunu anlatmaya çalıştım.
1 den fazla araç modelleri var ve her araç modeli 1den fazla renkte mevcut.
Bildiğim kadarıyla düşeyarada buna benzer bir işlem yapıyor fakat tek sonuç veriyor.
Buna yakın bir formül veya başka bir çözüm yolu varmı?
xx model dendiğinde mevcut olan tüm renkleri listelemesi mümkünmüdür?

Teşekkürler...

Ekli dosyalar

Ne yapmak istediğinizi de belirtseydiniz iyi olurdu! Yani ne aranacak, ne yapılacak, nasıl bir sonuç istiyorsunuz?

aslında eklediğim tabloda sonuç örneğide koydum.. dosyayı açmak istemiyorsanız resminide ekliyorum

mfmyz.bmp

Açtım dosyayı da ne yapmak istediğinizi anlamadım. Model yazıp karşısına kaç renk varsa listelenmesini mi istiyorsunuz?

kısmen evet
modeli yazdığımda o modele ait tüm renkleri karşısına listelemesini istiyorum

yukarıdaki örnekten gidersek
Otobüs acil yazıldığında
mavi gümüş yeşil kırmızı siyah
olarak sıralanacak

Merhaba
iyi Çalışmalar
Dosyanız ektedir

Son düzenleme:
vakit ayirdiginiz icin tesekkür ederim ellerinize saglik.
fakat v sütununa yazdiginizi yine manuel yapmam gerekicek ki örnek dosyadaki 65000 satirin sadece kücük bir kismi.

Düşeyarada birden fazla sonuç elde etmek için yollardan biri, ekteki dosyada gizlediğim A sütununda olduğu gibi metin birleştirerek aranan değerde farklılık yaratmak olabilir.

Ekli dosyalar

vakit ayirdiginiz icin tesekkür ederim ellerinize saglik.
fakat v sütununa yazdiginizi yine manuel yapmam gerekicek ki örnek dosyadaki 65000 satirin sadece kücük bir kismi.

Ekli dosyayı ve açıklamaları inceleyiniz.

Ekli dosyalar

Sn turist, emeğiniz için teşekkür ederim. peki bunu drop down list yapmdan yapmanın imknı varmı acaba?

Düşeyarada birden fazla sonuç elde etmek için yollardan biri, ekteki dosyada gizlediğim A sütununda olduğu gibi metin birleştirerek aranan değerde farklılık yaratmak olabilir.

gerçekten çok güzel bir çözüm çok teşekkürler ama bana liste halinde gerekiyor

Sn turist, emeğiniz için teşekkür ederim. peki bunu drop down list yapmdan yapmanın imknı varmı acaba?

F1 hücresindekini Data/DataValidation Settings'den List olanı AnyValue olarak işaretleyin OK'e basın.
F1 hücresine manuel olarak gireceklerinize göre listeler.
F1 hücresine yazacaklarınızın "model" isimleri ile aynı olmasına dikkat ediniz.
Aksi halde sonuç alamazsınız.

en düşük olarak Office 2010 kullanıyorsan "dilimleyici" yi kullanarak istenilen model seçilerek olan tüm renklerin adedi görülebilir.

Ekli dosyalar

Geri