• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

DüşeyAra Biçim Sorunu

Excel Vers. ve Dili
excel 2010 türkçe
Merhaba ;

Uzun Zamandır çözümünü bulamadığım, DüşeyAra Aldırırken oluşan en ufak biçimsel fark bana çok zaman kaybettirmektedir. İki data arasındaki oluşan biçimsel farkı göz önünde bulundururak alınabilecek bir formül veya Vba Kod var mı ?

Yardımınız için şimdiden teşekkür ederim...

Düşeyara formülü biçimden etkilenmez diye biliyorum ben. Sorunuzu örnekle destekleyip daha açık belirtmeniz iyi olur.

Merhaba ;
Aynı soruyu ben de merak ediyorum. Aradığımızda bulduğumuz bir değer para birimi de olsa biçim genel geliyor. Örnek ektedir. Yardımcı olursanız sevinirim.

Ekli dosyalar

Merhaba.

DÜŞEYARA işlevinin kullanıldığı H7 hücresine, ilgili değerin BİÇİMinin de gelmesini istiyorsanız,
bildiğim kadarıyla makro kulanmak dışında yol yok, FORMÜL İLE bu mümkün değil.

Umarım; "bunu yazmanıza gerek yok onu ben de biliyorum" demezsiniz umuduyla H7 hücresinin biçimini nasıl ayarlayacağınızı belirteyim:
-- F7:F13 aralığındaki herhangi bir hücreyi seçin, FIRÇA sembolü olan BİÇİM BOYACISInı fareyle tıklayıp
(bu sırada farenin yanında FIRÇA sembolü belirir) ardından da H7 hücresine tıklayarak veya
-- İSTEĞE UYARLANMIŞ kısmından "₺"#.##0,00 biçimini kullanarak
ayarlayabilirsiniz.
.

Hocam cevabınız için çok teşekkür ederim. Sorum ilk paragrafta söylediğiniz şekildeydi. 2. paragraftakini biliyorum. :)

Sayın @saviola26 ,
Kullanıcı Tanımlı Fonksiyon(Formül) (KTF) ile yapılabilir.(Tabiidir ki; bu tür formüller Makro ile oluşturulur)
Ekli dosyada örneği ve açıklamayı inceleyebilirsiniz.

Ekli dosyalar

Sağolun.

Geri