• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

düşeyara aralıktaki diğer değerler

mcantekin

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2006 TR
Ekteki dosyada görüleceği üzere iki ayrı birimden bize gönderiler var.
Düşey ara formülünde aynı tarihe ait bilgi satırlarından sadece ilkini alıyor. Halbuki aynı tarihte farklı satırlarda hem A biriminden hem B birimine ait girişler var. Hatta bir birime ait aynı günde birden fazla giriş bile olabilecek. Doğru tabloya sahip olmak için nasıl bir formül kullanılmalı.

Ekli dosyalar

=DÜŞEYARA(I6;$B$3:$D$13;2;0) formülünde I6 de yer alan bilgiyi B3:D13 aralığının 2. sütununda arayacak ya.
Orada aramaya uygun ilk veriyi alıp yazmasın. Çünkü o sorgulanan tarihte o birime ait sadece 1 tane değil birden fazla giriş var. Benim istediğim o tarihte o birimden gelenlerin toplamını toplamını yazsın oraya.
aranan_değer den tablo_dizisi içinde birden fazla olduğundan formül sadece ilk değeri alıp diğerlerini görmüyor. Aranan değerden tablo dizisi içindeki toplamı vermesini istiyorum.
Bir önceki mesajımdaki örneğe baktığınızda zaten anlaşılır sorunum.
Yardımlarınızı bekliyorum.

Son düzenleme:
Ekteki dosyada görüleceği üzere iki ayrı birimden bize gönderiler var.
Düşey ara formülünde aynı tarihe ait bilgi satırlarından sadece ilkini alıyor. Halbuki aynı tarihte farklı satırlarda hem A biriminden hem B birimine ait girişler var. Hatta bir birime ait aynı günde birden fazla giriş bile olabilecek. Doğru tabloya sahip olmak için nasıl bir formül kullanılmalı.

.

Dosyanız ekte.

.

Ekli dosyalar

Çok teşekkür ederim @yurttas.

Geri