• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Düşey aranın VBA karşılıgını arıyorum

Excel Vers. ve Dili
excell 2010
Kamu kurumunda çalışıyorum yüzlerce çeşit bilgi sutunlarından her rapor için ayrı sutunları bir alanda buluşturmamız gerekiyor bu çok zaman ve emek gerektiriyor.

Eğer yardım ederseniz şöyle bir sorunum var:

ek dosyada sayfa1'e örnek bir veri sayfası oluşturdum. Sayfa2'de ise o veri tabanından sadece belirli sutunların alınması gerekiyor buda verilerin sonuna kadar devam etmesi gerkeiyor umarım anlatabilmişimdir yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Ekli dosyalar

Kamu kurumunda çalışıyorum yüzlerce çeşit bilgi sutunlarından her rapor için ayrı sutunları bir alanda buluşturmamız gerekiyor bu çok zaman ve emek gerektiriyor.

Eğer yardım ederseniz şöyle bir sorunum var:

ek dosyada sayfa1'e örnek bir veri sayfası oluşturdum. Sayfa2'de ise o veri tabanından sadece belirli sutunların alınması gerekiyor buda verilerin sonuna kadar devam etmesi gerkeiyor umarım anlatabilmişimdir yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

hepsini mi alacak yoksa sizin belirlediklerinizi mi alacak

sadece belirlenmişleri, çünkü başka sayfada da başka sutunlar bir araya getirilip raporlanacak bir örnek olursa diyer sayfalar içinde ben yapabilirim diye düşünüyorum

sadece belirlenmişleri, çünkü başka sayfada da başka sutunlar bir araya getirilip raporlanacak bir örnek olursa diyer sayfalar içinde ben yapabilirim diye düşünüyorum

peki neye göre bu veriler gelecek ada göre mi soyada göre mi sıraya göre mi_?
içinde hiç veri yok ondan bu kadar soruyorum şimdiye kod'u yazmıştım ya neyse yanıt verinde kodu yazıp göndereyim hemen

sıraya göre listelenecek . sanırım örnek gönderdiğim excell sayfasını 2010 ken 97 /2003 vesiyonuna çevir dediğim için oldu

sıraya göre listelenecek . sanırım örnek gönderdiğim excell sayfasını 2010 ken 97 /2003 vesiyonuna çevir dediğim için oldu

içine bir kaç tane veri girip gönderebilir misin_?
çünkü hiç açıklama yok sıra ile aktarılacaksa hepsi bu gerçekten basit bir olay. siz içine biraz veri girin öyle gönderin dosyayı

elbette 2010 versiyonu kullanıyorum şimdi onu ekledim bir bakın isterseniz

Ekli dosyalar

elbette 2010 versiyonu kullanıyorum şimdi onu ekledim bir bakın isterseniz

merhaba
boş bir module kopyalayın ve deneyin
Kod:
Option Explicit
Sub aktarım()
Dim ts, kaplan
kaplan = MsgBox("Verileri Aktarıyorum", vbYesNo, "Onay")
If kaplan = vbNo Then Exit Sub
Application.ScreenUpdating = False
Sheets("Sayfa2").Range("A2:E1048576").ClearContents
For ts = 2 To Sheets("Sayfa1").Cells(1048576, "A").End(xlUp).Row
Sheets("Sayfa2").Cells(ts, "A") = Sheets("Sayfa1").Cells(ts, "A")
Sheets("Sayfa2").Cells(ts, "B") = Sheets("Sayfa1").Cells(ts, "B")
Sheets("Sayfa2").Cells(ts, "C") = Sheets("Sayfa1").Cells(ts, "C")
Sheets("Sayfa2").Cells(ts, "D") = Sheets("Sayfa1").Cells(ts, "E")
Sheets("Sayfa2").Cells(ts, "E") = Sheets("Sayfa1").Cells(ts, "H")
Next
Application.ScreenUpdating = True
MsgBox "Verileri Aktardım", vbInformation, "Bitiş"
End Sub

Çok teşekkürler evet tam istediğim gibi

Yalnız bir kaç soru sormak istiyorum iş yerindekilere uygulayacağım için kafama takılanlar var

1) her sayfadaki farklı rapor için ayrı modülmü oluşturmalıyım
2) aşağıdaki kod
Kod:
Sheets("Sayfa2").Range("A2:E1048576").ClearContent
s
sayfa2 deki verilerin yazılacağı alanımı ifade ediyor başka sutunlarıda almak istersem Range("A2:K1048576") diye genişletmem yeterli olurmu

3) aşağıdaki kod for döngüsündeki ts = 2 neyi ifade ediyor
Kod:

4) aşağıdaki kod
Kod:
Sheets("Sayfa2").Cells(ts, "A") = Sheets("Sayfa1").Cells(ts, "A")
Sheets("Sayfa2").Cells(ts, "B") = Sheets("Sayfa1").Cells(ts, "B")
Sheets("Sayfa2").Cells(ts, "C") = Sheets("Sayfa1").Cells(ts, "C")
Sheets("Sayfa2").Cells(ts, "D") = Sheets("Sayfa1").Cells(ts, "E")
Sheets("Sayfa2").Cells(ts, "E") = Sheets("Sayfa1").Cells(ts, "H")
Next

anladığım kadarıyla sayfa2 deki ABCDE sutunlarına sayfa 1 deki ABCEH sutunlarını çekiyor başka sutunlarda eklemek istersek buraya ekleyeceğim sanırım

ve son bir soru satırlardan biri beyaz alt satır ise gri şeklinde otomatik olarak renklendirilmesi için ne yapmalıyım

1. sorunuzu anlamadım. başka sayfalardan kastınız nedir.
2. sorunuz veri alınan alan değil verilerin geleceği alanı temizlemeye yarar
3. ts adında bir döngü oluşturdum onu ifade ediyor
4. evet dediğiniz gibi hangi sütun'udaki verileri hangi sütununa alacaksanız onu ekliyorsunuz

veritabanı tek ama günlük aldığımız rapor saysı duruma göre 100-150 arası değişebiliyor. 70 tanesinin formatı belli o yüzden onlar için bu örnek çalışmaya benzer sayfalar oluşturacağım o nedenle başka sayfalar dedim.

diğerleri ise mesala sadece memur olanların bilgilerinin alınması böyle bir şey sanırım kodlarla yapılamayacak birşey o yüzden istemedim. ama şu satırlardan biri beyz alt satırın gri olma meselesine bir örnek verirseniz sevinirim

veritabanı tek ama günlük aldığımız rapor saysı duruma göre 100-150 arası değişebiliyor. 70 tanesinin formatı belli o yüzden onlar için bu örnek çalışmaya benzer sayfalar oluşturacağım o nedenle başka sayfalar dedim.

diğerleri ise mesala sadece memur olanların bilgilerinin alınması böyle bir şey sanırım kodlarla yapılamayacak birşey o yüzden istemedim. ama şu satırlardan biri beyz alt satırın gri olma meselesine bir örnek verirseniz sevinirim

birinci istediğiniz örnek dosya ile anlatırsanız daha iyi olur
2. sorunuzun 1. kısmı neden yapılmasın gyet güzel olur belirlediğiniz mesleği listeleyebilirsiniz
2. sorunuzun 2. kısmını anlamadım

1 sorumu ben yapabilirim verdiğiniz örnekle

2 sorum da ise eğer mesleğe göre listelene bilirse gerçekten iyi olur çünkü meslekler karışık geliyor hiçbirini gözden kaçırmamamız gerekiyor en sıkıntılı işimiz tektek seçip rapor sayfasına yapıştırıyoruz böyle bir şey mümkünse onunda kodunu verebilirmisiniz.

renklendirme dediğim ise mesala birinci satır beyaz renkte ikinci satır gri renkte üçüncü satır yine beyaz renkte dördüncü satır gri renkte vb... bütün veri bitene kadar böyle devam etmesi

1 sorumu ben yapabilirim verdiğiniz örnekle

2 sorum da ise eğer mesleğe göre listelene bilirse gerçekten iyi olur çünkü meslekler karışık geliyor hiçbirini gözden kaçırmamamız gerekiyor en sıkıntılı işimiz tektek seçip rapor sayfasına yapıştırıyoruz böyle bir şey mümkünse onunda kodunu verebilirmisiniz.

renklendirme dediğim ise mesala birinci satır beyaz renkte ikinci satır gri renkte üçüncü satır yine beyaz renkte dördüncü satır gri renkte vb... bütün veri bitene kadar böyle devam etmesi

merhaba
boş bir module kopyalayın ve deneyin
Kod:
Option Explicit
Sub görevli()
Dim ts, kaplan, trabzonspor
trabzonspor = InputBox("Görev Giriniz", "Görev Girişi")
If trabzonspor = "" Then Exit Sub
trabzonspor = UCase(Replace(Replace(trabzonspor, "ı", "I"), "i", "İ"))
ts = MsgBox(trabzonspor & " Görevlerini Aktarıyorum", vbYesNo, "Onay")
If ts = vbNo Then Exit Sub
Application.ScreenUpdating = False
kaplan = 2
Sheets("Sayfa2").Range("A2:E1048576").Interior.ColorIndex = xlNone
If Sheets("Sayfa1").Cells(ts, "E") = trabzonspor Then
Sheets("Sayfa2").Cells(kaplan, "B") = Sheets("Sayfa1").Cells(ts, "B")
Sheets("Sayfa2").Cells(kaplan, "C") = Sheets("Sayfa1").Cells(ts, "C")
Sheets("Sayfa2").Cells(kaplan, "D") = Sheets("Sayfa1").Cells(ts, "E")
Sheets("Sayfa2").Cells(kaplan, "E") = Sheets("Sayfa1").Cells(ts, "H")
kaplan = kaplan + 1
End If
Next
Sheets("Sayfa2").Range("A2") = 1
Sheets("Sayfa2").Range("A2:A" & kaplan - 1).DataSeries rowcol:=xlColumns, _
Type:=xlLinear, Date:=xlDay, Step:=1, Trend:=True
For ts = 2 To Sheets("Sayfa2").Cells(65536, "A").End(xlUp).Row Step 2
Sheets("Sayfa2").Range("A" & ts & ":E" & ts).Interior.ColorIndex = 15
Next
Application.ScreenUpdating = True
MsgBox trabzonspor & " Görevlerini Aktardım", vbInformation, "Bitiş"
End Sub
kod'u çalıştırdığınızda bir kutu çıkacak oraya görev'i giriniz

Run time error 1004 hata veriyor debug sınamasında

Kod:

bu satır sarı gözüküyor

ekledim sanırım iki modül bir biriylr çakışıyor

Ekli dosyalar

ekledim sanırım iki modül bir biriylr çakışıyor

merhaba
2 dosyanızın arasındaki fark şu ben kodu 2007 ve üstü sürümler de olan satır sayısına göre yapmıştım oysa sizin dosyanız 2003 sürümüne ait olduğu için satır sayısı farkından dolayı hata vermekte
1048576 olanları 65536 olarak değiştirin.

Üstat gerçekten çok teşekkürler tam istediğim gibi oldu bununla işlerimizdeki anlamsız angaryalardan kurtulmuş olacağız tekrar tekrar teşekkürler

Geri