• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Düşey Arama Yardım.

Excel Vers. ve Dili
Tr
Merhabalar,

2 sorum olacak ;

SAP sheet'indeki veriler ile
Exelde tuttuğumuz 2 farklı sheet var. 2 ayrı makinenin tüketim raporları ( EXEL VERİ1 ve EXEL VERİ2 )

SAP ve exeldeki ;Sarı , kırmızı , siyah mavi Mürekkep ve Kalıp miktarlarının doğru gelip gelmediğini kontrol etmek istiyorum.

=EĞER(EHATALIYSA(DÜŞEYARA(B3;'EXEL VERİ'!C:F;2;0));DÜŞEYARA(B3;'EXEL VERİ2'!B:G;2);DÜŞEYARA(B3;'EXEL VERİ'!C:F;2;0))

kodunu kullanarak ilk önce exeldeki verileri çekmeyi denedim, yalnız EXEL VERi1 geliyor, EXEL VERİ2'deki gelmedi.. sebebini çözemedim.

İkinci sorum ; SAp verilerini çekebilmek için sutünleri birleştirdim. ama Kontrol kitapçığına mürekkep ve kalıp miktarlarını geçiremedim.

Teşekkürler.

Ekli dosyalar

Açıklamanızdan ne yapmak istediğiniz anlaşılmıyor. Bir kaç örnek vererek, "şurda şu olduğu için burda bu yazsın" şeklinde somut bir açıklama yaparsanız daha iyi olur.

benimde bir sorum olacak yardımcı olursanız çok sevinirim.iki farklı sutundaki birbirinden farklı verileri bulup bir başka sütüna yazdırmak istiyorum.şmdiden teşekkür ederim...

saol ya izin verdiğin için.nasıl yapacağım konusunda yardımcı olsan daha ii olurdu.

Yazdığımdan da anlayabileceğiniz üzere örnek bir dosya ekleyerek üzerinde de kısa kısa açıklamalar yaparak sormanız sizin cevap almanızı kolaylaştıracaktır. Ayrıca kendi sorunuzu yeni konu açarak sorunuz. Bu konu başkasının konu başlığı.

Bakın yeni üyesiniz anlıyorum ama azıcık forumun kurallarını okumuş olsaydınız ve de sorunuzu bu çerçevede sormuş olsaydınız şimdiye kadar sorunuza cevap bulmuştunuz.

Geri