• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

düşey arama formulünün kodlu yazımı.

Selamlar,

Ayrıca eğer aktarım yapılacak kitap kapalı ise iki dosyada aynı klasörde olmak şartı ile aşağıdaki kodu bir sonraki gibi değiştirirseniz dosya otomatik olarak açılıp aktarım yapılacaktır.

Eski hali;
Kod:
Set K2 = Workbooks("Kitap2.xls")

Yeni hali;
Kod:
Set K2 = Workbooks.Open(ThisWorkbook.Path & "\" & "Kitap2.xls")

Korhan bey aktarımı yapamadım, verilerin bulunduğu excel dosyası ile aktarım yapılacak excel dosyası aynı dosya içinde ayrı ayrı bulunmaktadır, Verilerin bulunduğu Excel kitabcığının ismi (TÜM VUKUATLAR) aktarımı yapılacak olan sayfanın ismide aynısı ( TÜM VUKUATLAR);
aktarım yapılacak kitapcığın ismi(ARAMA SON) Aktarım yapılacak sayfası ise (Sayfa 1), yardımlarınız için çok teşekkür ederim.Sağolun.

Selamlar,

#20 nolu mesajımdaki kodu güncelledim. İncelermisiniz.

Makronun çalışması için dosyalar aynı klasör altında olmalıdır. Aktarım yapılacak dosya açılır aktarım yapılır ve dosya kayıt edilip kapanır.

Korhan bey, dosyalar aynı klasör altında, her ikiside açık makroları çalıştır diyorum (Subscript out of range) bu hatayı veriyor. kodu her iki kitapcığada yapıştırdım.

Selamlar,

Kodda kitap ve sayfa isimlerini kendi dosyalarınızdaki kitap ve sayfa isimlerinizle kontrol ediniz. Aynı olması gerekiyor. Eğer hala olmuyor derseniz dosyalarınızı foruma ekleyin kontrol edelim.

Korhan bey dosyalar ekte;

Dosyalardaki makroyu çalıştır dediğimde hata veriyor, ayrıca makroyu çalıştır demesemde (ARAMA SON) excel kitapcığını her açtığımda kendisi diğer (TÜM VUKUATLAR) kitapcığından verileri alması mümkün olurmu, Teşekkürler.

Ekli dosyalar

Selamlar,

Ekteki örnek dosyaları denermisiniz. Kod "ARAMA SON" isimli kitabınızın ThisWorkbook bölümündedir.

Ekli dosyalar

Korhan bey ekli dosyadaki kodları uyguladım ve şu an çalışmakta, ancak Tüm Vukuatlar dosyası açıkken kod girdiğimiz Arama Son dosyasını açmaya çalıştığımda, Tüm vukuatlar dosyasını otomatik olarak kapatmaktadır, bu sorun düzeltilebilirmi. (ama verileri yine almaktadır.)

Selamlar,

ARAMA SON kitabını açın kodlara ulaşın. Kod içindeki aşağıdaki satırı bulup silin.

Kod:
K1.Close

Bana ilçeye göre mahalle isimlerini seçmem gerek yardımcı olur musunzu

Geri