• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Düşey Ara + Yatay Ara

Excel Vers. ve Dili
Turkce, 1712
Merhabalar,
Ekli dosyada Sayfa 1'de bulunan sipariş no detayını KOD ve TARİH sütunlarına bakarak Sayfa 2'de bulunan KOD ve TARİH bilgilerinin eşleştiği satıra getirmek istiyorum. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Ekli dosyalar

örnekleme yapabilirmisiniz ? çok karışık geldi

merhabalar,
ekli dosyada sayfa 1'de bulunan sipariş no detayını kod ve tarih sütunlarına bakarak sayfa 2'de bulunan kod ve tarih bilgilerinin eşleştiği satıra getirmek istiyorum. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Sayfa1'de mavi ile işaretlediğim yerlere bakacak, Sayfa2'de yeşil ile işaretlediğim yerler ile karşılaştıracak ve eşleşiyorsa sarı ile işaretlediğim yere Sayfa 1'de E sütununda bulunan metni getirecek. Yani yyyy0000011 kod numaralı malzemeden 12.02'de sipariş varsa (bu bilgiler Sayfa1'de) Sayfa 2'de bulunan 12.02 satırının altındaki satıra sipariş numarasını getirecek.

Ekli dosyalar

Anladığım kadarı ile yaptım yalnız dikatimi çeken bir şey oldu 2 ci bir kod girince sipraiş numarasını yazmayacakmısınız ?

sayfa1'de mavi ile işaretlediğim yerlere bakacak, sayfa2'de yeşil ile işaretlediğim yerler ile karşılaştıracak ve eşleşiyorsa sarı ile işaretlediğim yere sayfa 1'de e sütununda bulunan metni getirecek. Yani yyyy0000011 kod numaralı malzemeden 12.02'de sipariş varsa (bu bilgiler sayfa1'de) sayfa 2'de bulunan 12.02 satırının altındaki satıra sipariş numarasını getirecek.

Ekli dosyalar

Doğru söylüyorsunuz yazacağım ama sipariş numarası aynı gün için ne kadar farklı kod olsa da aynı oluyor. Başka bir kod gelse de sipariş numarası aynı kalacak.
Ayrıca sipariş numarası harf ve sayılardan oluştuğu için ben düşeyara ile yapmaya çalıştım, çoketopla sadece numerik karakter olsaydı çalışacaktı.

Geri