• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

düşey ara olmuyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Excel Vers. ve Dili
office 2010
Merhaba

Daha önce düşey ara yapmış olmama rağmen bu sefer yapamadım. Dosyada iki tane tablo var. Soldaki tablodaki ürünleri sağdaki tablo ile karşılaştırmak istiyorum. Bu karşılaştırmada sol taraftaki tablodaki ürün eğer sağ tarafta var ise bu ürünün J sütunundaki fark miktarını F sütununa yazdırmak istiyorum. Zaten formülde doğru diye düşünüyorum ama hücrelerde hata veriyor sebebini bulamadım. Yardımcı olursanız sevinirim.

Ekli dosyalar

• 1.rar
    1.rar
    351.8 KB · Görüntüleme: 16
F2'deki formülü aşağıdaki ile değiştirip aşağı doğru (F441 hücresine kadar) çoğaltınız.
Kod:
=EĞER(EHATALIYSA(DÜŞEYARA(B2;$H$2:$K$13426;3;YANLIŞ));"";DÜŞEYARA(B2;$H$2:$K$13426;3;YANLIŞ))

İyi günler dilerim.

Çok teşekkür ederim oldu tam olarak ama anlamadığım iki noktayı sormak istiyorum.

1- Benim yaptığım formülde hata yoksa neden olmuyor?

2- Bu yaptığınız formülden hiçbirşey anlamadım excel bilgim ne kadar yetersizmiş bir kez daha anlamış oldum. Benim yaptığım formül ile nasıl yapılır?

Bu arada ilk kopyaladığım hücre hariç hepsinde oldu ilk hücrede neden olmuyor?

"EĞER(EHATALIYSA" kısmı aranan değer hedef tabloda yoksa HATA kodu olan "#YOK" yerine "" görüntülenmesini sağlıyor o kadar gerisini biliyorsunuzdur.

Sizin formüldeki arama yapılan alanın ilk sütunu G sütunu o yüzden sonuç alamıyorsunuz. Oysa aramada kullanacağınız kriter H sütunundaki Stok Kodları.

Kod:
=DÜŞEYARA(B2;H:H;4;0)

Bu kodu yazdım ama yine olmadı nerde hata yapıyorum

F3 teki formülün anlamı şöyle;

B3 teki değeri $H$2:$K$13426 aralığındaki H sütununda ara, bulamazsan ( sonuç hatalıysa) boş bırak, bulursan bulduğun satırda H sütunundan itibaren sağa doğru 3'üncü değeri yaz.

Formülün sonundaki "YANLIŞ" kelimesi ise aramanın "TAM EŞLEŞME" kriterine göre yapıldığına işaret ediyor. Oraya DOĞRU yazarsanız H sütununda, B3teki değere en yakın olan değeri bulup onun iki sağındaki değeri getirir.

Umarım anlaşılmıştır. Tekrar iyi günler.

Arama yerine H:H yazarsanız sağa doğru 4'üncü hücredeki değeri getirmez, çünkü tek sütunlu bir aralık belirlemiş oluyorsunuz. H:K yazarsanız olur H sütununa 1 diyerek başlıyoruz, 3 derseniz H, I, J sütunundaki, 4 derseniz H, I, J, K sütunundaki değeri getirir.

Son düzenleme:
Kod:
=DÜŞEYARA(B2;H:K;3;0)

Aynen dediğiniz gibi yaptım ama yine #yok hatasını alıyorum bu hücre biçimiyle alakalı olabilir mi? Değer kullanılamaz hatası veriyor

Sorun kalmadığında mesaj olarak bunu yazıp, sayfanın üst ortalarında "Konu Araçları" başlığını kullanarak "Konuyu Kapat" diye işlem yapınız.

Formülü aşağı doğru çoğaltırsanız sonuç alacaksınız.
Tesadüfen B2 deki değer diğer listede olmayan bir değer.
B3 için deneyin sonuç: -71,00

Sabrınız için teşekkür ederim. B2 hücresindeki ürün diğer tablodada H 2802 hücresinde var neden algılamıyor acaba ?

Ürün kodu karmaşasını sonlandırdım. Kodların bir kısmı SAYI bir kısmı ise METİN
olarak biçimlendirilmiş durumdaydı. Sonuç alamama nedeniniz de buydu.

Ürün kodlarının başına ve sonuna "." ekleyerek değiştirdim.

Dilerseniz "." yerine başka bir karakter veya harf kullanabilirsiniz.

Bunun için ürün kodlarının bulunduğu iki sütunu seçip,
Ctrl+H tuşlarına basarak "Aranan" kısmına " . "
yeni değer kısmına "istediğiniz bir harf" yazıp "Tümünü Değiştir"
dersiniz.

Dosyanız ekte, iyi günler dilerim.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri