• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

düsey ara ile birden fazla veriyi toplama yardım

Excel Vers. ve Dili
dgdg
mrh.
ekli dosyada yer alan stok dosyası bizim depomuzda bulunan parçaları göstermektedir.min.stok listesi sayfasında yer alan bilgiler ise depomuzda minimum bulundurmamız gereken parçalardır.min.stok listesinde yer alan A B C D sütunları aynı parça fakat değişen parça numaraları, benim problemim bu A B C D sütunlarındaki parça numaralarını stok dosyasında aratıp buradaki miktarları toplam olarak min.stok listesinde yer alan F sütununa getirmek.buna görede depomuzda bulunmayan parçaları sipariş çekmek.yardımcı olursanız sevinirim.tşk.

Ekli dosyalar

Merhaba,

ETOPLa formülü işini görür gibi. Ulaşılması gereken sonuçlar neler?

örnek veriyorum.
min.stok listesi sayfasındaki A3 hücresi ve B3 hücresindeki parça noları stok sayfasında birer adet olduğunu varsayalım.bu adetlerin toplamı olan ikinin min.stok listesi sayfasındaki F3 hücresine yazılması, bunu yapamıyor.problemim bu

Anlamadım ama deneyiniz.
=+ETOPLA(stok!A:A;A3;stok!B:B)+ETOPLA(stok!A:A;B3;stok!B:B)+ETOPLA(stok!A:A;C3;stok!B:B)+ETOPLA(stok!A:A;D3;stok!B:B)

{=TOPLA(((stok!$A$2:$A$23444=A2)+(stok!$A$2:$A$23444=B2)+(stok!$A$2:$A$23444=C2)+(stok!$A$2:$A$23444=D2))*(stok!$B$2:$B$23444))}

f2 hücresine bunu girerseniz işinize yarıyacaktır..

Merhaba,

Alternatif olarak aşağıdaki gibi kullanabilirsiniz.

Kod:
=TOPLA.ÇARPIM(ETOPLA(stok!A:A;A2:D2;stok!B:B))

.

yardımcı olan arkadaşlar çok sağolun .mahir kardeşimin formülü işe aradı.kendisine çok teşekkür ederim.

Geri