• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Düşey ara ile birden fazla veri çekme

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan aiko1905
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
ADR için bir taşıma evrakı hazırlıyorum. A sütünuna ürünün kodunu yazınca, B sütünuna ürünün İsmi ve C sütünuna da ADR bilgilerinin tek sütün içinde sıralı olarak gelmesini istiyorum.

Örnek dosyayı ekliyorum daha açıklayıcı olacaktır.

Ürün kodu kısmına XX01 yazdığım zaman Ürünün Adı sütünuna 2. sayfadaki Sodyum Hidroksit, "ADR açıklaması" sütünuna ise UN 1824,SODYUM HİDROKSİT ÇÖZELTİSİ,II,8,E şeklinde yazdırmak istiyorum ve eğer UN No kısmı boş ise "tabi değil" uyarısını verdirtmek istiyorum.

Teşekkürler.

Ekli dosyalar

Dosyayı incelermisiniz.

Ekli dosyalar

Teşekkür ederim cevabınız için.kısmen olmuş fakat şu kısmın tek hücre içerisinde olmasını istiyorum aralarında virgül olacak şekilde;

1824 SODYUM HİDROKSİT ÇÖZELTİSİ II 8 E

özür dilerim ama düşeyara ile ilgili benimde sormak istediklerim var fakat dosya ekleyemiyorum

günaydın vardar07 teşekkürler fakat değişiklik yapıldığında hata veriyor.birde önce tarihlerde liste oçılsa ve seçim yapılsa sonra bu tarihler arasındaki firmalar gelse ve o listedende seçim yapılsa daha pratik olurmuydu.saygılar

http://dosya.web.tr/R69eDK

günaydın vardar07 teşekkürler fakat değişiklik yapıldığında hata veriyor.birde önce tarihlerde liste oçılsa ve seçim yapılsa sonra bu tarihler arasındaki firmalar gelse ve o listedende seçim yapılsa daha pratik olurmuydu.saygılar

http://dosya.web.tr/R69eDK

Olmuş halini elle dosya üzerinde (tarihler kısmı hariç) gösterirseniz ona göre bir çalışma yapılabilir.

Mesela buralardan seçim yapılıp şu veriler gelecek diye belirtiniz.
Benim size verdiğim kodlar Çıkış sayfasındaki B1,C1 tarih aralığında ve B2 deki firmaya göre veri alır.

Herhangi bir kod göremiyorum nereden bakabilirim.. benzer bir kod banada lazım..firma ismi değiştirildiğinde otomatik gelen verilerin nasıl yapıldıığını bende merak ediyorum

Merhaba.
Kodlara, alt taraftaki ÇIKIŞLAR sayfa adına fareyle sağ tıklayıp KOD GÖRÜNTÜLE7yi seçince karşınıza açılacak olan ekranın sağ tarafında görebilirsiniz.

Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range) başlıklı kod'un ilgili satırını aşağıdakiyle
Kod:
If Intersect(Target, Range("[B][COLOR="red"]B1, C1, B2[/COLOR][/B]")) Is Nothing Then Exit Sub

ve Sub yaz() adlı kod'un ilgili satırlarını da aşağıdakilerle değiştirdikten sonra
Kod:
.............
[B][COLOR="Red"]son1[/COLOR][/B] = vm.Range("a65536").End(3).Row + 1
..................
[B][COLOR="red"]If[/COLOR][/B] vm.Cells(1, 2) <= mv.Cells(i, "A") And vm.Cells(1, 3) >= mv.Cells(i, "A") And vm.Cells(2, 2) = mv.Cells(i, "N") Then

ÇIKIŞLAR sayfasındaki tarih ve firma ismini değiştirerek deneyin.
.

çok teşekkürler istediğim gibi oldu sağolun hocam

Estağfurullah, iyi dilekler için, asıl kodları yazan'ı unutmamak lazım.
İyi günler dilerim.

hocam günaydın sizi tekrar rahatsız edicem.yardım isteyeceğim birinci sorum
tarih kısımlarına açılır liste koydum fakat listede tekrarlar ve boşluklar gözüküyor nasıl düzeltirim.ikincisi firma listeside yukarıdaki tarih aralığındaki mevcut firmaları açması yardımcı olabilirmisiniz.ben dün akşam inceledim bulamadım teşekkürler saygılar

http://dosya.web.tr/KBdWqO

konuyla ilgili acil yardım bekliyorum.lütfen

Son düzenleme:
Geri