• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

düşey ara (gelişmiş)

gurbuzs

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 360 Tr
Arkadaşlar merhaba
ekteki excel dosyamda üstte
kurum adı-tarihi-adedi bazında hergün çektiğim bilgiler var..bu bilgiler günlük değişiyor..
istiyorum ki verdiğim listedeki kurumların karşısına düşey ara yaparak yanlız hem kurum ismine bakacak hem tarihe bakacak ve yanına yazacak..
match index denedim ama beceremedim yardımcı olabilir misiniz..
selamlar

Ekli dosyalar

Merhaba,

Eğer kurum isimlerinin sırası değişmiyorsa,

B16 ya yazıp yana ve alt hücrelere kopyalayın.

Kod:
=İNDİS($B2:$AU2;;KAÇINCI(B$15;$B$1:$AU$1;0))

Merhaba,

Eğer kurum isimlerinin sırası değişmiyorsa,

B16 ya yazıp yana ve alt hücrelere kopyalayın.

Kod:
=İNDİS($B2:$AU2;;KAÇINCI(B$15;$B$1:$AU$1;0))

hocam kesinlikle sırası değişiyor..zaten listede de görülüyor..yoksa çok kolay olurdu buraya yazmazdım :)
ben listenin bir kısmını kopyaladım kurum sayısı 30dan fazla

bence ne yapmak istediğinizi tam açıklayamamıssınız gibi geldi üstteki liste ile aşağıdaki liste aynı zaten tarihler belli kurumların da listesi aynı sadece yüzdelik sütunu eksik, pazartesi günüde 14 ü ekleneceği göre ne yapmak istediğinizi ben anlayamadım.

Formülü aşağıdaki gibi değiştirin. Formüldeki 10 değeri, tablonuz 10 satırlı olduğu içindir, buna göre kendinize uyarlarsınız.

Kod:
=DÜŞEYARA($A16;KAYDIR($A$2;;KAÇINCI(B$15;$1:$1;0)-2;10-1;2);2;0)

.

..........

Son düzenleme:
bence ne yapmak istediğinizi tam açıklayamamıssınız gibi geldi üstteki liste ile aşağıdaki liste aynı zaten tarihler belli kurumların da listesi aynı sadece yüzdelik sütunu eksik, pazartesi günüde 14 ü ekleneceği göre ne yapmak istediğinizi ben anlayamadım.

sağa gittikçe üstteki listenin sırası ve kurumlar yer değiştiriyor..hatta yeni kurumar gelip eskileri de gidebilir..
alttaki liste ise en son tarihteki liste..
yani bugünkü kurum listesinin tarih tarih geçmişini izlemek istediğim için alttaki liste enson tarihteki liste ile aynı

ekte tekrar listenin yoğun halini yolluyorum daha iyi anlarsınız

Ekli dosyalar

#5 numaralı mesajdaki formülü denemediniz mi?

hocam denedim ama olmadı..siz en son attığım dosya üzerine yazabilir misiniz..bendeki excel ingilizce ondan mı olmadı acaba

Hata aldığınızı belirtmediğiniz için denediniz mi diye sormuştum.

formülü aşağıdaki gibi değiştirin. Formüldeki 10 değeri, tablonuz 10 satırlı olduğu içindir, buna göre kendinize uyarlarsınız.

Kod:
=düşeyara($a16;kaydır($a$2;;kaçıncı(b$15;$1:$1;0)-2;10-1;2);2;0)

.

düşeyara ~ vlookup
kaydır ~ offset
kaçıncı ~ match

Rica ederim, iyi çalışmalar.

Geri