• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Düşey ara formülü bir soru

Merhaba istanbulcahan ; formüllerinizi
Kod:
=EĞER($C10="";"";DÜŞEYARA($C10;$Q$10:$U$39;2;0)[COLOR="Red"]*$D10[/COLOR])
şeklinde revize ederseniz sorununuz çözülecektir.

Merhaba istanbulcahan ; formüllerinizi
Kod:
=EĞER($C10="";"";DÜŞEYARA($C10;$Q$10:$U$39;2;0)[COLOR="Red"]*$D10[/COLOR])
şeklinde revize ederseniz sorununuz çözülecektir.
Kod:
*D10
kodunu üstadım kırmızı vermişsin onuda orda değişme yapacam şeklinde anladım ama gerekli değişmeyi yapamadım.
Üstadım Personel sheetinde E10 da #YOK hatası veriyor.
Ayrıca E10,F10,G10,H10 hücreleri kilitlemek gerektiğinden dolayı kilitleyince Unvan seçilince e10-f10-g10-h 10 da işlem yapılamıyor.

Son düzenleme:
Üstadlarım dosyayı eski haline getirebilirmisiniz. Ben işin içinden çıkamaz hale geldim.

Son düzenleme:
Merhaba,

Formülde 1 parantez fazla, formül ;

=DÜŞEYARA($C10;$Q$10:$U$39;5;0) böyle olmalı,

Sayın Cahan, şahsen benim de kafam karıştı; İstekleriniz ile uygulama örtüşmüyor, hücrelere müdahale edilmesin diye kitlediğinizde, zaten müdahale edilemez,

Bir diğer konu ise, ayrıca önceki mesajlarda da açıklamıştım ;

Bir formül, örneğin =EĞER(K11="";"";.....) diye başlıyorsa, demek istiyordur ki, eğer K11 hücresi boş ise hiçbir şey yapma, boş değil ise....yap,

Ünvan yazılmadığında diğer hücrelerde hesaplamaların kalmasını istiyorsanız yukarıda dediğim yolu izleyebilir siniz.

Kolay gelsin.

Üstadım biz bu excel dosyasını İstanbulda 39 ilçeye göndereceğiz. Kişiler meraklı olanlar var. Formülü bir şekilde bozarlarsa ne yapacağız zor durumda işyerinde zor durumda kalırım.
Başka bir yöntem varmı. Nasıl yaparım.

Üstadım biz bu excel dosyasını İstanbulda 39 ilçeye göndereceğiz. Kişiler meraklı olanlar var. Formülü bir şekilde bozarlarsa ne yapacağız zor durumda işyerinde zor durumda kalırım.
Başka bir yöntem varmı. Nasıl yaparım.

Merhaba,

Önerim ,

Göndereceğiniz dosyada, kilitli olmasını istediğiniz hücreleri kilitleyin ve farklı kayıt edin, sonra ilgili yerlere gönderin,

Dosya tekrar size geldiğinde, kilitleri açıp kendi dosyanıza kopyalayın,

Hücre kilitleme konusunda tereddütleriniz varsa;

Önceki mesajlarda önerilen yöntemleri izleyebilir yada "Hücre Kilitleme", "Dosya Koruma" ve benzeri başlıklarla forumda arama yapıp, yada Microsoft Office Support'dan yardım alabilir ve nasıl yapıldığını araştırabilir siniz.

Video için ; https://www.youtube.com/watch?v=zcTW3jX67SQ linkinde açıklayıcı örnekli, anlatımlı video'yu izleyiniz.

Kolay gelsin.

Üstadlarım sizlerin sayesinde muhteşem bir program ortaya çıktı,
Burda 2 sorunum var.
C10,F10,M10 da sonuç 0,00 oluyor burada tamamen sonucun oldugu yerde hiçbir şey olmaması için C10,F10,M10 hücrelerine
nasıl formül uygulamam gerekli.

K10 da bir şey olmayınca C10 da boş gelsin istiyorum ama 0,00 sonuç veriyor.

M10 da birşey olmayınca F10 da boş gelmesini istiyorum.ama 0,00 sonuç veriyor.

HÜCRELERE UYGULANAN FORMÜLLER
E10
Kod:
 =EĞER(K10="";"";D10*L10)
F10
Kod:
 =EĞER(K10="";"";D10*M10)
G10
Kod:
=EĞER(K10="";"";D10*N10)
H10
Kod:
=EĞER(K10="";"";D10*O10)
L10
Kod:
=EĞER($K10="";"";DÜŞEYARA($K10;$Q$10:$U$39;2;0))
M10
Kod:
=EĞER($K10="";"";DÜŞEYARA($K10;$Q$10:$U$39;3;0))
N10
Kod:
=EĞER($K10="";"";DÜŞEYARA($K10;$Q$10:$U$39;4;0))
O10
Kod:
=EĞER($K10="";"";DÜŞEYARA($K10;$Q$10:$U$39;5;0))

İkincisi: Dosya çok ağırlaştı, optimasyon gerekiyor.

Son düzenleme:
Üstadlar
C10 hücresinde
Kod:
=K10
k10 dan bilgiyi alıyor. K10 daki veriyi silince C10 0,00 değeri çıkıyor bur da uygulanacak formül ne olabilir.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Merhaba,

Dosya-->Seçenekler-->Gelişmiş-->Bu Çalışma Sayfasının Seçeneklerini Göster-->Değeri Sıfır Olan Hücrelerde Sıfır Göster kutucuğundaki tik'i kaldırmak çözümdür.

Yada C10'a ;

=EĞER(K10="";"";K10) yazıp aşağıya doğru çekin.

Dosya yavaşladı ise, çok fazla renk, koşullu biçimlendirme, gizlenmiş sütun ve/veya satırlar, topla.çarpım formülünün çokluğu olası sebeplerdendir.

Merhaba,

Dosya-->Seçenekler-->Gelişmiş-->Bu Çalışma Sayfasının Seçeneklerini Göster-->Değeri Sıfır Olan Hücrelerde Sıfır Göster kutucuğundaki tik'i kaldırmak çözümdür.

Yada C10'a ;

Dosya yavaşladı ise, çok fazla renk, koşullu biçimlendirme, gizlenmiş sütun ve/veya satırlar, topla.çarpım formülünün çokluğu olası sebeplerdendir.
Üstadım formül ilaç gibi geldi.

Yalnız burada örnek olarak yaptığım dosyalarda mecburen arka plan renklendiriyorum. topla.çarpım formülü olmak zorunda bunu excel üstadları daha iyi biliyor. gizlenmiş pek sutun felan yok ama kilitli alan çok. bir optimize olabilirmiki bilemem

Merhaba,

Yada C10'a ;

Üstadım bir nokta unutmuşum çok yoruyorum sizleri hakkınızı helal edin. toparlayamadım. "Değeri Sıfır Olan Hücrelerde Sıfır Göster kutucuğundaki tik'i kaldırmak çözümdür." 2016 da o menuyu butun uğraşmalarıma rağmen bulamadım. formulde yapamadım.
sorun şu
F10 daki formül:
Kod:
=EĞER(=EĞER(K10="";"";D10*M10))
M10 daki birinci formül:
Kod:
=EĞER($K10="";"";DÜŞEYARA($K10;$Q$10:$U$39;3;0))
M10 daki ikinci formül:
Kod:
=DÜŞEYARA($K10;$Q$10:$U$39;3;0)
uygulanan formüllerle
S10 hücresindeki Gelir vergisi başlığı altındaki hücrelerde
Personelde (Müsabaka müdürü vs.) yazılınca Brüt-gelir vergisi-damga vergisi ve net ücret bölümünde tutar vardır.Bu nedenle F10 ve M10 daki değer tutar yazar.
Ancak Hakem grubunda (Başhakem, uluslararası hakem gibi) Brüt-damga vergisi ve net ücret bölümünde tutar vardır ama Gelir vergisi yoktur.
Bu nedenle K10 hücresindeki UNVANLAR başlığı altında hücreye Başhakem yazdığımızda
F10 ve M10 daki değer 0,00 oluyor, sorun nasıl çözülür.

Son düzenleme:
Merhaba Sayın Ahmet CAHAN,

Yanlış anlamadım ise ;

V23:V29 aralığına elle 1 (bir) yazınız (dosyada örnekli)

Sarı zemin rengine sahip hücrelerdeki formüller yenilendi, orijinal dosyanıza aynılarını yazınız.

Kolay gelsin.

Ekli dosyalar

Üstadım;
V23:V29 aralığına elle 1 (bir) yazdım.

Sarı zemin rengine sahip hücrelerdeki formüller, orijinal dosyama uygulandı.

K10 hücresindeki UNVANLAR başlığı altında hücreye Başhakem yazdığımızda
F10 ve M10 daki değer yine 0,00 oluyor,

Son düzenleme:
Üstadım;
V23:V29 aralığına elle 1 (bir) yazdım.

Sarı zemin rengine sahip hücrelerdeki formüller, orijinal dosyama uygulandı.

K10 hücresindeki UNVANLAR başlığı altında hücreye Başhakem yazdığımızda
F10 ve M10 daki değer yine 0,00 oluyor,

Merhaba,

M10' a: =EĞER(K10="";"";EĞER(İNDİS($V$4:$V$39;KAÇINCI(K10;$Q$4:$Q$39;0);1)=1;"";DÜŞEYARA(K10;$Q$10:$U$39;3;0)))

yazıp aşağıya doğru çekiniz.

Kolay gelsin.

Son düzenleme:
Geri