• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Düşey ara formül tutarsızlığı

Yaklaşık 200 satırlık bir listede düşey ara formülü uyguluyorum.
=DÜŞEYARA(F3832;'uçak ekle'!A2:B191;2;0)
=DÜŞEYARA(F3833;'uçak ekle'!A3:B192;2;0) şeklinde.
sonra formülü aşağı doğru çekip çoğaltınca sapıtmaya başladı.İlk 400 - 500 satırda sorunsuz çalıştı.Sonradan göstermemeye başladı.bunun nedeni ne olabilir.yardımcı olursanız sevinirim.

İşin ilginci çoğaltarak yaptığım formülde örneğin 1 den 200 e kadar numaralar var 20 yazınca ali 21 yazınca veli gelmesi gerekli. formül bazan 21 yazınca ismi çıkarmaz oldu.ama 20 yazınca diğer ismi veriyor.yani bazı numaraları görmüyor.oysa 400 500 satırda sorunsuz çalıştırm.anlam veremedim.

Merhaba, liste A2:B191 aralığında mı? Eğer öyleyse sizin yazdığınız formül siz aşağı doğru kaydırdıkça değişiyor, atıyorum A403:B592 gibi bir alanda arama yapıyor ve bu da hataya sebep olabilir. Eğer sabitse $A$2:$A$191 şeklinde yazarak deneyebilirsiniz.

Kod:
=DÜŞEYARA(F3832;'uçak ekle'![B][COLOR="red"]$[/COLOR][/B]A[B][COLOR="red"]$[/COLOR][/B]2:[COLOR="red"][B]$[/B][/COLOR]B[B][COLOR="Red"]$[/COLOR][/B]191;2;0)

şeklinde uygulayın.
$ işaretlerine dikkat edin.

Merhaba,
Kod:
=DÜŞEYARA(F3832;'uçak ekle'![COLOR="Red"][B]$[/B][/COLOR]A[COLOR="red"][B]$[/B][/COLOR]2:[COLOR="red"][B]$[/B][/COLOR]B[COLOR="red"][B]$[/B][/COLOR]191;2;0)
şeklinde uygulayınız.
Aşşağıya doğru çektiğinizde "sapıtmaması" için,
$ işaretlerini kullanınız.

Merhaba,

uçak ekle sayfasınındaki aralıkları sabitleyerek deneyiniz.

Hepinize teşekkür ederim.Ben Formül sabitlemeyi yanlış yapıyormuşum.Sadece $A2:$B191 şeklinde yapınca rakamlar sabitlenmiyormuş.Çok teşekkür ederim.

Geri