• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Düşey Ara fonksiyonu yardım..

Excel Vers. ve Dili
2010 tr
Merhabalar,

Üzerinde uğraşmaya devam ettiğim bir çalışma mevcut ve bunu hem öğrenme amacıyla hemde işimde kullanmak amacıyla yapmak istiyorum.

Bir seçenek ile tetiklenen satır için düşey ara fonksiyonu ile tanımlanan alan içinde herhangi bir hücreyi çağırabiliyorum fakat ikinci satıra geçtiğimde formül işlevsiz kalıyor. Belkide düşey ara ile yatay ara fonksiyonu birlikte kullanılması gerekli fakat tecrübelerim yetersiz kaldığı için desteğinize ihtiyacım var arkadaşlar. :yardim:

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler..

Ekli dosyalar

Arama alanını F4 tuşuna basarak sabitlemeniz gerekiyor. (=DÜŞEYARA(E45;E8:AN29;14;0) yerine =DÜŞEYARA(E45;$E$8:$AN$29;14;0) gibi)

Cevabınız için teşekkür ederim. Fakat dediğinizi yaparak arama alanını sabitlemem alt satırı göstermem için çözüm getirmedi.

Yardımlarınızı ve görüşlerinizin devamını bekliyorum.

Dosyanıza tekrar daha detaylı olarak baktım. Ana Tablo'nun A ve B sütunlarında hücre birleştirmesi yapılmış. Birleştirilen B8:B13 alanını Excel sadece B8 olarak algılar. Dolayısıyla böyle bir tabloda filtre uygulaması yapılamadığı gibi arama ve başvuru formüllerinde birleştirilen hücredeki değer hizasındaki satırların sadece en üstünde aranır.
Dolayısı ile tablodaki birleştirilmiş hücreleri ayırmanız, ayırdıktan sonra en üsteki bilgiyi boş kalan satırlara doldurmanız zorunlu. (Örnek B8:B13 alanını seçip "Hücreleri Çöz" komutu verdikten sonra B8 hücresini sağ alt köşedeki kulpundan yakalayıp B13 hücresine kadar sürükleyeceksiniz.) Bu durumda uyguladığınız filtre normal olarak çalışacağı için tablonun altında formüller aracılığı ile yapmak istediğiniz sorgulamaya gerek kalmayacak. (Not: Arama başvuru formüllerinde, aranan değer ilgili sütunda birden fazla ise sonuç daima en üstteki değerin hizasındaki değerlere eşit olur)

İlginiz ve yorumlarınız için size çok teşekkür ederim. Açıklamalarınızdan yola çıkarak gerekli düzenlemeleri yaptım. Bu düzenlemeleri yaptığımdada ne yaptıysam 2. satırı çağırmayı başaramadım.

Acaba yatay ara formülü içinde düşey ara formülü kullanılarak sadece satırda değil sütün içindede çağrılacak hücre ayarlanabilirmi, bunu merak ediyorum.

Yardımınız için tekrar çok teşekkür ederim. Diğer arkadaşların konu ile bilgileri sanırım yok

Birleştirilmiş hücreleri ayırıp, bazı alan adlarını temizledikten sonra aranan değeri farklılaştırmak için sıra no ekledim.
Sonuçta hem filtreleme hem de formüller çalışır hale geldi. Dosyanız aşağıda...

Ekli dosyalar

Ellerinize, emeğinize sağlık.. yardımınız için size çok teşekkür ediyorum..:bravo:

Geri