• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Dünya Haritası

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan msguven
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2007
Türkçe
Elinde excelde yapılmış bir dünya haritası olan varmı acaba. Yada yapılmışını bulabilen. Þöyleki; Hücreler ile yapılmış olan bir dünya haritası lazım, bazı hücreleri okuttuğum verilere göre renklendirmeye çalışacağım otomatik olarak o yüzden lazım. Excelde bir dünya haritasının yapılması çokmu zor acaba onuda bilmiyorum ama bir yazıp sorayım dedim, belki bir üstad çıkar. Saygılar.

Bir dünya haritası resmini eklerseniz yardımcı olmaya çalışalım.

Flashdaki harita çok güzel, ama bana excelde lazım. Dediğim gibi, Excelde yapılmış olmalıki bende belirli bölgelelere (mesela türkiye) girdiğim veriye göre türkiyenin bulunduğu hücreyi renklendirebileyim. İsterseniz amacımı söyleyim daha kolay anlaşılır. Her akşam dünya borsalarının verilerini yükleyeceğim makinaya. Bu veriler ışığında nereninki artmışsa o yerin hücresinin yeşil, nereninki düşmüşse o yerin hücresinin yeşile dönmesini istiyorum. Yani yapmak istediğim bu.

Haritanın hücrelere aktarılması kolayda bu ülkelerin hangi hücrelerin içine denk geldiğini yapmak epeyce el emeği gerektirir. Siz bir resim olarak (mümkünse jpg) dünya haritası eklerseniz ben hücrelere aktarırım.

Ekteki dosya işinize yarayabilir...

Excele bu kadar yüklenmek te olur mu? :)

Vayy beaaaah. Harbiden vay yani. Herkese çoook teşekkürler, ben bir istedim siz bin verdiniz. Ufkum biraz daha açıldı. Yani birşeyi ararken arama şeklim biraz daha değişecek bundan sonra. Meğer neler yapılabiliyormuş, lem resmen kaç saattir bi harita çizdim tam kazma gibi oldu bunları gördükten sonra. keşke daha önce baksaydım. okadarda sürekli baktım ama. Neyse herkese bol teşekkürler, ellerinize beyninize sağlık.

bilgi paylasimi

yukaridaki diyaloglari takiben ilintili dosya bulamadim.
bende bir avrupa haritasina calisan bilgileri girmek istegindeyim.
hucreler verileri liste halinde aldikca guncel tutabilirse son kullanicilar icin zaman kazandirici olacak.
rusyadan ispanya'ya diyelim, harita uzerinde o ulkede olan departmanlara gore dagilim yapmak amacindayim. bilgi paylasimi icin simdiden tesekkurler.

Merhaba elinde bu ekler olan varsa ekleyebilir mi ? Linklerden ilgili dosyalara ulaşamadım.

Geri