• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

düğmeye hücredeki değeri yazmak

Muhammet Okumuş

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2013 Türkçe
Merhaba arkadaşlar.
Dosyada B2:I2 sütunları arasında harfler, bu harflerin altında düğmeler var. Bu düğmelere üstünde bulunan hücrenin adı yazılabilir mi?
Bir hangi düğmeye basmış isek o harfin D6 hücresine yazmak mümkün mü? Ama burda dikkat edilmesi gereken bir kural var. Örneğin ilk düğme A harfi olsun ikinci düğme E, üçüncü düğme D ... olsun. 1.düğmeye bastığımda D6 hücresine A, ekinci düğmeye bastığımda AE üçüncü düğmeye bastığımda AED şeklinde yazacak.Yani hücredeki en son harfin yanına yazacak.

Ekli dosyalar

Merhaba arkadaşlar.
Dosyada B2:I2 sütunları arasında harfler, bu harflerin altında düğmeler var. Bu düğmelere üstünde bulunan hücrenin adı yazılabilir mi?
Bir hangi düğmeye basmış isek o harfin D6 hücresine yazmak mümkün mü? Ama burda dikkat edilmesi gereken bir kural var. Örneğin ilk düğme A harfi olsun ikinci düğme E, üçüncü düğme D ... olsun. 1.düğmeye bastığımda D6 hücresine A, ekinci düğmeye bastığımda AE üçüncü düğmeye bastığımda AED şeklinde yazacak.Yani hücredeki en son harfin yanına yazacak.

.

Dosyanız ekte.

.

Ekli dosyalar

sn yurttaş teşekkür ederim.peki her düğmeye bastığımda D6 hücresine o harf yazılabilirmi.örneğin ilkin A harfine bastığımda D6 A yazacak, E bastığımda A silinmeden AE yazacak.

Bir boş modüle aşağıdaki kodları kopyalayın ve dosyanızı kapatıp tekrar açın.

Kod:
Sub auto_open()
For Each nesne In Sheets("sayfa1").Shapes
nesne.OnAction = "hucreyeyaz"
nesne.TextFrame.Characters.Text = nesne.TopLeftCell.Offset(-1, 0)
Next
End Sub

Sub hucreyeyaz()
[d6] = [d6] & Sheets("sayfa1").Shapes("" & Application.Caller).TextFrame.Characters.Text
End Sub

Sn Levent Bey çok teşekkür ederim. Aradığım cevap buydu.Sn yurttaş açıklama yapmıyorum demişsiniz ama ben nasıl yaptığını bir türlü anlayamadım. Ne formül var ne de makro. Mümkünse kısa bir açıklama yapabilir misiniz?

Sn Levent Bey çok teşekkür ederim. Aradığım cevap buydu.Sn yurttaş açıklama yapmıyorum demişsiniz ama ben nasıl yaptığını bir türlü anlayamadım. Ne formül var ne de makro. Mümkünse kısa bir açıklama yapabilir misiniz?

slm
ben de inceledim
düğmeye o harf nasıl yazılıyor anlamadım
açıklayabilirseniz sevinirim
teşekkürler

.

Bu konuyu muhtelif yerlerde pek çok kez anlattım.

Bir kez daha anlatayım.

Düğme üzerinde sağ klik yapıp, formül çubuğunda = dedikten sonra ilgili hücreye giderek ENTER tuşuna basın.

.

.

Bu konuyu muhtelif yerlerde pek çok anlattım.

Bir kez daha anlatayım.

Düğme üzerinde sağ klik yapıp, formül çubuğunda = dedikten sonra ilgili hücreye giderek ENTER tuşuna basın.

.

hocam bu müthiş çözüm için teşekkür ederim.

Geri