• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Drop Down

Excel Vers. ve Dili
Office 2007
Merhaba Arkadaşlar,
Yaptığım çalışmada, açılan kutunun, makro içine yerleştireceğim kod ile şart gerçekleştiğinde kendiliğinden açılarak aktif hale gelmesini istiyorum. Forumdaki örneklerin bir kısmı 2008 öncesi olduğu için açılmıyor,diğerleri de genellikle ComboBox ile ilgili örnekler. Ben ise açılan kutu (Dorp Down) ile ilgili bir örnek arıyorum..İlgilenen arjkadaşlara teşekkür eder iyi çalışmalar dilerim..

Selamlar,

Örnek dosya ekleyerek sorunuzu açıklarmısınız.

Merhaba Sayın Korhan Ayhan,
Ekli dosyada yapmak istediğimi açıklamaya çalıştım. İlginize teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Açılan kutu ile bu dropdown özelliğini işleten bir komutu epeyce araştırmama rağmen bulamadım. Eğer bu nesnedeki listeyi açan bir kısayol biliyorsanız böyle bir komut oluşturulabilir. Formlar menüsündeki nesneleri istediğiniz gibi kontrol edebilmeniz zordur. Bence bu nesneyle vakit kaybetmek yerine denetim araç kutusundan bir combobox kullanın.

Merhaba Sayın Menteşoğlu,
Ben de epeyce araştırmama rağmen bir sonuca ulaşamadım. İlginiz ve öneriniz için teşekkür ederim. Esen kalın..

Sn acolkesen1 merhabalar;

Aşağıdaki linkte Korhan,Halit ve Levent hocalarımızın dosyalarını incelerseniz yanıt bulamadığınızı gördüğüm bu sorunuza yeni bir yön verebileceğinizi hatta belki daha hoş bir sonuca ulaşabileceğinizi düşündüm.

Umarım size yardımcı olur..

http://www.excel.web.tr/showthread.php?t=79958

Geri