Dosyayının salt okunur olarak kopyalaması..

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007
merhabalar,

Aşağıdaki kod ile dosyayı kopyalama yapıyorum. Peki dosyanın kopyasını nasıl salt okunur olarak kaydedebilirim?? Yardımcı olurmusunuz??

dosyayolu=textbox1.text
dosyaadi=textbox2.text

FileCopy dosyayolu, "D:\ARŞİV\KİTAP\" & dosyaadi

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Merhaba,

Kod:
Sub Kayıt()
[COLOR=blue]ActiveWorkbook.ReadOnlyRecommended = True[/COLOR]
Dim a
a = Split(ActiveWorkbook.Name, ".x")
DosyaAdı = a(0) & ".xls"
ActiveWorkbook.SaveCopyAs "D:\ARŞİV\KİTAP\" & DosyaAdı
[COLOR=red]ActiveWorkbook.Save[/COLOR]
End Sub

Denermisiniz.

Bulunduğunuz dosyanın kaydedilmesini istemiyorsanız kırmızı bölgeyi silersiniz..

.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007
Ömer bey yardımlarınız için teşekkürler ancak bu kod sanırım mevcut xls dosyasını salt okunur olarak kopyalıyor. Benim dosya yolu dediğim text de örneğin c de bir pdf dosyası gösteriliyor. Ve ben bunu makro ile D sürücüsüne arşive kopyalıyorum ancak kopya pdf nin özelliğini salt okunur yapmak istiyorum. (Yani dosya uzantısında sınırlama olmaması lazım.) Bunu yapabilirmiyim?

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Bunu mesajınızda belirtseydiniz keşke. Bu istediğiniz nasıl yapılır bende bilmiyorum. Araştırır olumlu bir sonuça ulaşırsam geri dönüş yaparım.

İyi çalışmalar..

.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007
Kusura bakmayın biraz geç anlattım istediğimi. İlginiz için teşekkür ederim. Size de iyi çalışmalar...

halit3

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
2003 excell türkçe
ve
2007 excell türkçe
Ömer bey yardımlarınız için teşekkürler ancak bu kod sanırım mevcut xls dosyasını salt okunur olarak kopyalıyor. Benim dosya yolu dediğim text de örneğin c de bir pdf dosyası gösteriliyor. Ve ben bunu makro ile D sürücüsüne arşive kopyalıyorum ancak kopya pdf nin özelliğini salt okunur yapmak istiyorum. (Yani dosya uzantısında sınırlama olmaması lazım.) Bunu yapabilirmiyim?

http://www.excel.web.tr/showthread.php?t=76320

yukarıdaki linkte 6 mesajda bu soruya cevap vermiştim

excel ortamında olamıyacağına dair microsoft un bu konudaki makalesi aşağıdaki linkte bunun dos komut sistemiyle yapılabilmektedir.

http://support.microsoft.com/kb/326549