• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Dosyanın belli tarihten sonra açılmasını engelleme

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan cayaso
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2003 Türkçe
Excelde Auto_Open makrosuna yazacağım kodla ancak şifreyi bilenler tarafından açılmasını sağlamaya çalıştım, fakat çalıştıramadım.
günün tarihi yevmiye adlı sayfanın A1 hücresindeki yazılı tarihten sonra ise dosya şifre ile açılsın. Teşekkür ederim.

Ne istediğinizi ve dosyanızı ekleyerek sorunuzu sorunuz

Dosya normal açılırken, Mesela dosya 25.07.2013 tarihinden sonra şifre sorsun ancak şifreyi bilenler şifreyi yazarak açabilsin. Şifreli açılma tarihi yani 25.07.2013 Sayfa1'in A1 hücresine önceden yazılmıştır. Kısaca günün tarihi Sayfa1'in A1 hücresindeki tarihten sonra ise şifre sorsun.

Dosya normal açılırken, Mesela dosya 25.07.2013 tarihinden sonra şifre sorsun ancak şifreyi bilenler şifreyi yazarak açabilsin. Şifreli açılma tarihi yani 25.07.2013 Sayfa1'in A1 hücresine önceden yazılmıştır. Kısaca günün tarihi Sayfa1'in A1 hücresindeki tarihten sonra ise şifre sorsun.

Dosyaya giriş için kullandığınız şifreleme yöntemi excelin kendi şifreleme yöntemi ise bunu yapamayız diye biliyorum.
Ancak belge açıldıktan sonra bir userform vasıtası ile şifre sorduruyorsanız bu istediğiniz kolayca yapılabilir.

Çünkü auto_open makrosu belge açıldıktan sonra çalışır.

Geri