• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Soru Dosyamın yedeğini 3 gündür alamıyorum

assenucler

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 TR 64 Windows 11 Pro x64 TR
Değerli Dostlar,

4 gün öncesine değin, masaüstündeki "C:\Users\aaa\Desktop\2020_Harcamaları.xlsx" dosyamı, her hafta D:\YEDEK_EXCEL klasörüne aşağıdaki kod ile yedeklemekteydim.

Windows 10 Home ve Office 365 bireysel 64 bit kullanmaktayım. 1 Haziran 2020 günü yaptığım güncelleme sonrası, 3 gündür dosyamın yedeğini aşağıdaki kod ile alamıyorum.

Nedeni ne olabilir?

Bu çalışma kitabındaki kod:

Kod:
Private Sub Workbook_BeforeClose(Cancel As Boolean)
Set ds = CreateObject("Scripting.FileSystemObject")
ThisWorkbook.Save
If ds.FolderExists("D:\ARSIV_BUTCEYEDEK") = False Then
ds.CreateFolder "D:\ARSIV_BUTCEYEDEK"
End If
If ThisWorkbook.Path = "D:\ARSIV_BUTCEYEDEK" Then Exit Sub
If MsgBox(" Soruyor ... Dosyanın yedeğini D:\ARSIV_BUTCEYEDEK\ Dizinine almak istiyor musunuz?", vbInformation + vbYesNo, "Durum") = vbYes Then
yol = "D:\ARSIV_BUTCEYEDEK\" & Replace(Now, ":", "_") & "-" & ThisWorkbook.Name
ds.CopyFile ThisWorkbook.FullName, yol
End If
End Sub

Değerli Dostlar,

4 gün öncesine değin, masaüstündeki "C:\Users\aaa\Desktop\2020_Harcamaları.xlsx" dosyamı, her hafta D:\YEDEK_EXCEL klasörüne aşağıdaki kod ile yedeklemekteydim.

Windows 10 Home ve Office 365 bireysel 64 bit kullanmaktayım. 1 Haziran 2020 günü yaptığım güncelleme sonrası, 3 gündür dosyamın yedeğini aşağıdaki kod ile alamıyorum.

Nedeni ne olabilir?

Bu çalışma kitabındaki kod:

Kod:
Private Sub Workbook_BeforeClose(Cancel As Boolean)
Set ds = CreateObject("Scripting.FileSystemObject")
ThisWorkbook.Save
If ds.FolderExists("D:\ARSIV_BUTCEYEDEK") = False Then
ds.CreateFolder "D:\ARSIV_BUTCEYEDEK"
End If
If ThisWorkbook.Path = "D:\ARSIV_BUTCEYEDEK" Then Exit Sub
If MsgBox(" Soruyor ... Dosyanın yedeğini D:\ARSIV_BUTCEYEDEK\ Dizinine almak istiyor musunuz?", vbInformation + vbYesNo, "Durum") = vbYes Then
yol = "D:\ARSIV_BUTCEYEDEK\" & Replace(Now, ":", "_") & "-" & ThisWorkbook.Name
ds.CopyFile ThisWorkbook.FullName, yol
End If
End Sub
Bu makroyu denermisiniz

Kod:
Sub AKTİF_DOSYAYI_YEDEKLE()
    Dim DosyaSistemi As Object, Aktif_Dosya_Adı As String
    Dim Yedek_Dosya_Adı As String, Kayıt_Yeri As String

Set DosyaSistemi = CreateObject("Scripting.FileSystemObject")
    Aktif_Dosya_Adı = ThisWorkbook.FullName
    Yedek_Dosya_Adı = Replace(ThisWorkbook.Name, ".xlsm", "") & Format(Date, " dd_mm_yyyy") & "_" & Format(Now, "hh_mm") & ".xlsm"

Kayıt_Yeri = "D:\YEDEK_EXCEL\" & Yedek_Dosya_Adı

ThisWorkbook.Save

On Error Resume Next
    If Dir("D:\YEDEK_EXCEL\") = "" Then MkDir "D:\YEDEK_EXCEL\"
    DosyaSistemi.copyfile Aktif_Dosya_Adı, Kayıt_Yeri

MsgBox "Dosyanız aşağıdaki isimle yedeklenmiştir." & Chr(10) & Kayıt_Yeri, vbInformation
End Sub

Sayın metin_0606,

İlginiz ve kısa süredeki yanıtınız için teşekkür ederim. Yazdığınız kod çalışıyor.

Acaba, D: diskine kayıt yaparken, dosyanın başına resimdeki gibi; kayıt tarihi, saat, dakika, saniye eklenmesi için kod'a nasıl bir ekleme yapılması gerekiyor?

Saygılar,

218803

Sayın metin_0606,

İlginiz ve kısa süredeki yanıtınız için teşekkür ederim. Yazdığınız kod çalışıyor.

Acaba, D: diskine kayıt yaparken, dosyanın başına resimdeki gibi; kayıt tarihi, saat, dakika, saniye eklenmesi için kod'a nasıl bir ekleme yapılması gerekiyor?

Saygılar,

Ekli dosyayı görüntüle 218803
Makro kaydederken tarih ve saati ekliyor

Sayın metin_0606,

Saygılar,

Ekli dosyayı görüntüle 218803
Yedek Dosya adı kısmını bununla değiştiriniz
Yedek_Dosya_Adı = Format(Date, " dd_mm_yyyy") & "_" & Format(Now, "hh_mm") & "_" & Replace(ThisWorkbook.Name, ".xlsm", "") & ".xlsm"

Merhaba,

Kodunuzu "Bu Çalışma Kitabı" na kaydettim. Yedeklenecek dosya şifre ile korunmaktadır.

Resimde de görüleceği; (1) kodunuzu yazdığım yer, (2) dosya kapanırken çıkan pencere, (3) istediğim dosya adı başlangıcındaki tarih biçimi.
Ancak kodunuzun yedekle yapmadığını fark ettim.

Ekli dosyalar

• metin_06062020-06-04_14h20_11.png
    metin_06062020-06-04_14h20_11.png
    64.4 KB · Görüntüleme: 6
Bu makro modülden çalışacak klasik bir makro. Sanıyorum siz BuÇalışmaKitabına yazılacak bir kodla dosyanın otomatik olarak kaydedilmesini istiyorsunuz. Eğer öyleyse kurgunun değişmesi gerekir bildiğim kadarıyla.

D sürücüsündeki klasörünüzün ismi 00_EXCEL_YEDEK mi ben makroyu denedim sorunsuz çalışıyor Yusuf beyin dediği gibi ise o farklı bir durum modüle kopyalayıp çalıştırınız
Kod:
Sub AKTİF_DOSYAYI_YEDEKLE()
    Dim DosyaSistemi As Object, Aktif_Dosya_Adı As String
    Dim Yedek_Dosya_Adı As String, Kayıt_Yeri As String

Set DosyaSistemi = CreateObject("Scripting.FileSystemObject")
    Aktif_Dosya_Adı = ThisWorkbook.FullName
    Yedek_Dosya_Adı = Format(Date, " dd_mm_yyyy") & "_" & Format(Now, "hh_mm") & "_" & Replace(ThisWorkbook.Name, ".xlsm", "") & ".xlsm"

Kayıt_Yeri = "D:\00_YEDEK_EXCEL\" & Yedek_Dosya_Adı

ThisWorkbook.Save

On Error Resume Next
    If Dir("D:\00_YEDEK_EXCEL\") = "" Then MkDir "D:\00_YEDEK_EXCEL\"
    DosyaSistemi.copyfile Aktif_Dosya_Adı, Kayıt_Yeri

MsgBox "Dosyanız aşağıdaki isimle yedeklenmiştir." & Chr(10) & Kayıt_Yeri, vbInformation
End Sub

Sayın YUSUF44,

Daha önceki kod,"Bu Çalışma Kitabı" kısmında olduğu için aynı yere kodu yazdım. Bir de "Modul" e ekleyerek deneyeyim.

Bilgilendirmeniz için teşekkür ederim.

Nasıl çözdüğünüzü de belirtin de merakta kalmayalım ;)

Sayın YUSUF44,

Üstadım 8. iletideki kodu sizin öneriniz üzerine modül'den çalıştırdıktan sonra, sorun çözüldü.
Bilgilerinizi rica ederim.

Geri