• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Dosyam özelinde öyle bir kaydet butonu istiyorum ki

Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office Professional Plus 2021 - İngilizce
Merhaba Arkadaşlar,

King denen çok sevdiğimiz bir kağıt oyununu arkadaşlarla çifte cezalı oynadığım için bir excel tablosu yaptım. Hem bir yandan amacım da excel'imi geliştirmek.

Sorum şu:

Hesaplayıcıda kaçar el hangi cezadan alındığın yazdığımda otomatikman eksi kaç puan olduğunu I10 hücresinde görmekteyim. O hücrede çıkan miktarı öyle bir buton düzenlemem lazım ki butona bastığımda o puanı orkutun detaylı puan durumunu gösteren N2 hücresine yazmalı.
Ardından reset butonuna basınca hesaplayıcı sıfırlanacak ve bir daha oraya değerler girdiğimde I10'da ortaya çıkan değeri yapacağımız butona bastığımda bu sefer orkutun bir sağındaki kişiye: Ersin'e eklemesini istiyorum. Böyle böyle oyundaki 4 kişiye de 1 elde aldıkları puanları yazdıktan sonra 2. elde alınan puanları bu sefer n2,o2, p2, q2 hücrelerine değil bir alt satırdaki n3, o3, p3, q3 hücrelerine işlemem lazım.

Yapmak istediğim sistem bu şekilde. Ancak bu böyle olmaz ancak şöyle olur diyebileceğiniz fikirleriniz varsa da yardımınızı beklemekteyim.
Dosyam aşağıdadır.
Teşekkürler.

http://www.filedropper.com/kingciftecezal

Merhaba.
Aşağıdaki kodu kullanabilirsiniz.
Kod:
Sub BARAN()
Dim k As Worksheet: Set k = Sheets("King")
sonn = k.[N22].End(3).Row
sono = k.[O22].End(3).Row
sonp = k.[P22].End(3).Row
sonq = k.[Q22].End(3).Row

If Cells(10, 9) = 0 Then Exit Sub

If sonn = sonq Then
Cells(sonn + 1, 14) = Cells(10, 9)
End If
If sonn > sono Then
Cells(sono + 1, 15) = Cells(10, 9)
End If
If sono > sonp Then
Cells(sonp + 1, 16) = Cells(10, 9)
End If
If sonp > sonq Then
Cells(sonq + 1, 17) = Cells(10, 9)
End If
Call Temizle
End Sub

Sn. Ömer Baran Bey,

Gerçekten çok işime yaradı. Tam olarak istediğim şey buydu. Yardımınız için çok teşekkürler. Ben de bir an ifade edemedim mi acaba sanmıştım. Yazdığınız kodu anlamam için çok çalışmam lazım. Makrolara daha yeni giriş yaptım da. Tek yapabildiğim kaydetmek ama içeriğine girip kod yazamıyorum henüz.

Bir sorum daha var. Ömer Bey, bu yazdığınız makro işe yaradı ancak I10'da herhangi bir değer yazmadığında bile butona bastığımda o anda sıra kimdeyse o kisiye bir şey yazmayıP onun sırasının geçmesini istiyorum. iLGİNİZE ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER.

Geri