• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Dosyadan kodla resim alma

Excel Vers. ve Dili
5
merhaba

Benim bir dosya içerisinde kod nolu resimlerim var,
örneğin A1 nolu hücreye 101 kodunu yazınca E1 hücresine dosyadaki resim gelsin

A2 nolu hücreye 102 kodunu yazınca E2 hücresine resim gelsin

mümkünmü

sayfanın en üstündeki arama yazısına tıkla, "resim" yaz, bu konuda yapılmış onlarca çalışma ve sayısız örnek dosya görürsün.

HOCALARIM "c:\resimler\" altında resimlerim mevcut ara sıra anlamadığım picture sınıfının insert özelliği alınamıyor diye hata veriyor ve 11 adet resim'den sonra almıyor hocalar birde yapmak istediğim bir şey var ben "C" sütununa yazmak istiyorum kodlarımı ve b sutununa gelmesini istiyorum aynı şekilde resimlerimin bir türlü yapamadım yardımcı olurmusunuz çok teşekkür ederim.(resim isimlerimle kodlarım aynı hocalar)

HOCALARIM "c:\resimler\" altında resimlerim mevcut ara sıra anlamadığım picture sınıfının insert özelliği alınamıyor diye hata veriyor ve 11 adet resim'den sonra almıyor hocalar birde yapmak istediğim bir şey var ben "C" sütununa yazmak istiyorum kodlarımı ve b sutununa gelmesini istiyorum aynı şekilde resimlerimin bir türlü yapamadım yardımcı olurmusunuz çok teşekkür ederim.(resim isimlerimle kodlarım aynı hocalar)

kod aşağda hocalar..

Sub Düğme3_Tıklat()
Dim a As Integer
Dim son As Integer
Dim ad As String
Dim yol As String

yol = "c:\resimler\"
son = Range("A" & Rows.Count).End(xlUp).Row
For a = 1 To son
ad = yol & Cells(a, 1) & ".jpg"
With ActiveSheet.Pictures.Insert(ad)
.Left = Cells(a, 2).Left
.Top = Cells(a, 2).Top
.ShapeRange.LockAspectRatio = True
.ShapeRange.Height = 50
End With
Rows(a).RowHeight = 50
Next a
MsgBox "İşlem tamamlandı", vbInformation, "T A M A M"
End Sub

Ekli dosyalar

hocam burda yok malesef siz yardımcı olamazmısınız belki ufak bi değişikli ile olabilir hocam

Geri