• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Dosyadan dosyaya aktarım

Excel Vers. ve Dili
Excel 3
İngilizce
Arkadaşlar aşağıdaki kod ile dosyadan dosyaya veri aktarabiliyorum ancak herşeyi kopyalıyor. Ben sadece belirli hücreleri kopyalamak istiyorum. Nasıl yapabilirim_?

Kod:
Sub veriyolla()
Dim con As Object, rs As Object, i As Integer
Set con = CreateObject("adodb.connection")
con.Open "provider=microsoft.jet.oledb.4.0;data source=L:\LT\0\deneme2.xls;extended properties=""excel 8.0;iif(hdr,yes,no)"""
Set rs = con.Execute("select * from [SİPARİŞ FORMU$]")
For i = 0 To rs.fields.Count - 1
Cells(1, i + 1).Value = rs.fields(0).Name
Next i
Range("a2").CopyFromRecordset rs
Set rs = Nothing: Set con = Nothing: i = Empty
End Sub

Merhaba,

Forumda ExecuteExcel4Macro ifadesi ile arama yapınız. Çözümü bulacaksınız.

Merhabalar
Veri aktarılacak dosyalar ayrı klosörde olması şartıyla ekli dosyada veri aktarılacak klosörü seçip hücreler den istediğinizi aktarmaktadır aktarılacak hücreleri değiştirebilirsiniz
Umarım işinizi görür

Ekli dosyalar

Korhan hocam teşekkürler. İstediğim hücrelerdeki veriyi aktarabiliyorum artık.
Bu kodu şu şekilde düzenleyebilir miyiz?;
Ben A1 hücresine 101 yazdığım zaman 101.xls dosyasından o hücrelerdeki verileri alsa,
Ben A2 hücresine 102 yazdığım zaman 102.xls dosyasından o hücrelerdeki verileri alsa.
Bu tarz bir makro mümkün müdür?

gönderdiğim örnek dosya işinizi görüyormu?

Kodlar sayın Halit03 hocamdan alıntıdır.

Merhaba,

Aktarım yapılacak dosyalarınızı ekleyin ve hangi hücreleri aktarmak istediğinizi belirtin. Bu şekilde net sonuca gidemiyoruz.

Merhaba,

Aktarım yapılacak dosyalarınızı ekleyin ve hangi hücreleri aktarmak istediğinizi belirtin. Bu şekilde net sonuca gidemiyoruz.

hocam istediğim hücrelerden veri alabiliyorum. fakat bunu geliştirmem gerekiyor. verileri alacağım dosyayı kendim seçmem gerekiyor :S

Merhaba,

Dosyalarınızı ekleyip hangi hücreleri nerelere aktarmak istediğinizi açıklarsanız yardım alabilirsiniz.

Bu şekilde dosyalarınızı görmeden yanıt verdiğimizde çoğu zaman sizlerin dosya yapısıyla uyuşmadığı için kodları sizin dosyalarınıza uyarlamak için zaman kaybediyoruz.

Net cevap alabilmeniz adına dosya eklemenizi istedim.

Geri